Miljoenenfraude door Turkse psychiater Rotterdam

Een psychiater in Rotterdam heeft patiënten op hun verzoek ziek verklaart. En zo voor miljoenen euro’s gefraudeerd.

In het huidige zorgsysteem zitten er gaten en hier heeft de Turkse psychiater op vernuftige wijze gebruik van gemaakt volgens de AD. Gisteren is er een rapport van de politie en OM gepubliceerd om de Nederlandse zorg te waarschuwen. Middels toneelstukjes hebben tientallen neppe patiënten bedrijfs en keuringsartsen een rad voor ogen gedraaid.

Hoe de neppe patienten dat deden? Ze zouden zijn getraind om hun ziekte, van zware depressie met psychoses tot schizofrenie, na te spelen. Soms zouden ze medicijnen hebben geslikt om een zombie te lijken. Nooit voerden ze het woord, zo melden rapporten. Dat deden twee ‘neefjes’ die altijd meekwamen.

Dit zijn de medeverdachten van de Rotterdamse psychiater Sinan G. (46). Zij zouden de neppatiënten hebben geronseld met de belofte van uitkeringen en zakken geld om hulp in te kopen. Deze persoonsgebondenbudgetten (pgbs) zouden soms tienduizenden euro’s per jaar hebben bedragen. Maar het bleef niet alleen daar bij. Ook zouden ze op basis van de foute diagnose hun huis hebben laten aanpassen, invalideparkeerkaarten hebben verkregen en thuiszorg hebben gevraagd.

De Rotterdamse verdachte psychiater Sinan G. ontkent. Hij en de drie andere verdachten die nog vaszitten, verschijnen binnenkort voor de rechter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *