Nebahat Albayrak stopt

Oud-staatssecretaris Nebahat Albayrak (PvdA) zal bij de verkiezingen in september niet meer verkiesbaar zijn. Ze zal de politiek verlaten .Dit liet ze vandaag weten aan NU.nl.

“Ik vind het tijd om andere dingen te gaan doen. Het zijn bewogen jaren geweest”, aldus Albayrak, die vanaf 1998 in de Tweede Kamer zat. In 2007 werd ze staatssecretaris van Justitie in het kabinet Balkenende 4. Ze was onder andere  verantwoordelijk voor het generaal pardon voor tienduizenden asielzoekers die al lang in procedure waren.

Nebahat Albayrak geeft aan bewust niet de afgelopen periode al uit de politiek te stappen omdat het al wankelde in de PvdA. Nu met Diederik Samsom is de partij weer in evenwicht volgens Albayrak. “Ik heb er vertrouwen in wat Diederik doet. Hij bedrijft zuivere politiek”, zegt ze.”Hij houdt de mensen voor ogen voor wie wij politiek bedrijven.”

Nebahat Albayrak steunt de koers om niet mee te doen met de Kunduzcoalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. “De prijs voor deze coalitie zal hoog zijn. Het is een voortzetting van het rechtse regeerakkoord. Als de euforie wegebt zal duidelijk worden wat dat betekent.”

Wat haar nieuwe baan wordt weet Nebahat Albayrak nog niet. Ze geeft aan dat ze zich volledig zal blijven inzetten tijdens de campagne van de PvdA.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *