Nederland betaalde anti-Wilders film

Indirect heeft Nederland een reportage betaald die op kritische wijze de islamfobie en de opkomst van Geert Wilders benadert. De reportage is onlangs vertoond op de Turkse tv. De reportage is gemaakt door Turkse journalisten die een pr-reisje cadeau hebben gekregen van de Nederlandse regering.

Waar Turkse Nederlanders vooral over klagen is de discriminatie op de arbeidsmarkt. Volgens de Turkse Nederlands nemen ze liever een Nederlander, ook al ben je hoger opgeleid en heb je meer werkervaring. Ook doen de Turkse Nederlanders hun beklag over het alsmaar radicaler wordende Nederlandse bevolking.

De kosten van het reisje is betaald door de Nederlandse regering meldt de Volkskrant. Het eigenlijke doel was het imago van Nederland op te poetsen door middel van een voorlichtingsactie. Het was dus eigenlijk een pr- reisje wat het tegenovergestelde effect gaf.

“Wij hebben hen uitgelegd dat Wilders niet in de regering zit en dat zijn ideeën over de islam geen regeringsstandpunten zijn,” vertelt een ingewijde op het ministerie van Buitenlandse Zaken.”

Het pr-reisje is dus eigenlijk mislukt, en heeft niet het effect gehad wat men wilde bereiken.

Kan het belastinggeld niet aan betere doelen besteed worden volgens jullie?

Comments

  1. wiert says

    Ach, kijk het is vele malen erger dat er geld gaat naar de PVV en Geert Wilders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *