Nederland te klein voor Wilders

Meneer Wilders is van plan te internationaliseren, want volgens Wilders heeft heel Europa behoefte aan een anti- islampartij. Deze uitspraak deed hij in een interview met nu.nl.

Wilders ziet vooral een potentiële markt in landen als Duitsland en Groot- Brittannië. ‘Er gaat een anti-islamwave’ door Europa’ aldus Geert Wilders.

Hoe de Europese landen hierover denken? Duitsland en Groot Brittannië zijn bang voor het ontstaan van een eigen PVV.  Want een partij als PVV, dat staat voor polarisatie in een land.

‘In veel Europese landen zijn mensen kritisch over de islam.”Ik zou zo graag in al die landen een partij oprichten. Zo’n partij kan al snel 20 procent van de stemmen halen,’ zegt de PVV-leider.
Nou meneer Wilders dat gaat moeilijk, aangezien jij geen democratische partij hebt. Tenzij je in meerdere landen tegelijk kunt zijn.

In Duitsland is onlangs al een PVV-achtige partij opgericht, Die Freiheit. Wilders steunt het initiatief.

‘De tijden dat het CDU en het CDA problemen konden negeren zijn definitief voorbij. Het is geen tijdelijke komeet of zoiets dergelijks. De geest is uit de fles en die gaat ook nooit meer terug. Nooit meer. We hebben hier onze eigen kleine revolutie,’ zegt Wilders.

De PVV in heel Europa, goed plan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *