Nieuwe hoofddoekregel Gerrit Rietveld College

Het Gerrit Rietveld College heeft nieuwe richtlijnen opgesteld voor petjes en hoofddoekjes in het klaslokaal. De school hanteert vanaf heden de pasfotoregels die voorschrijven dat een hoofddoek minimaal 2 cm boven de wenkbrauwen wordt gedragen.

Natuurlijk is het logisch dat een docent een leerling moet kunnen aankijken en moet weten tegen wie hij of zij praat. Maar zoals de leerlingen van het Gerrit Rietveld College aangeeft kan dit ook wanneer de hoofddoeken niet 2 cm boven de wenkbrauwen wordt gedragen.

Wat wilt de school hier nou eigenlijk precies mee bereiken?

Zorgt dit niet voor nog meer polarisatie in de samenleving?!


Comments

 1. NeoRetro says

  Ik ben voor het afschaffen van religieuze scholen en het verbieden van alle soorten hoofddeksels of religieuze symbolen op school. DAT DOE JE MAAR LEKKER THUIS!

 2. Botterik says

  Alle hoofddeksels en aanverwanten verbieden. Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat die baseballcaps e.d. in de klas opgehouden mochten worden.
  Of de dienstplicht weer invoeren, dan leren ze vanzelf dat het vreselijk onbeschoft is om altijd zo’n hoofddeksel te dragen, tijdens de lunch, achter het stuur, in de klas enz. te gek voor woorden.

  BOLLE PET AF en ook geen hoofddoekjes meer.

 3. Pinar says

  @ Botterik en @NeoRetro waar blijft de vrijheid van Nederland als wij van alles gaan verbieden en zo verschrikkelijk intolerant zijn tegenover elkaar? Ik geef zelf les op een middelbare school, en geloof mij een hoofddoek van een leerling zorgt er niet voor dat ik de stof haar minder duidelijk kan uitleggen of belemmert mij op geen enkele manier. We moeten maar eens stoppen met dat geouwehoer over alles verbieden en alsmaar regeltjes invoeren waarbij we sommige groeperingen diep kwetsen. We hebben elkaar nodig, en in plaats van alsmaar kritiek op elkaar leveren zouden we eens moeten leren samenwerken met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *