Nieuwe Turkse paspoorten

Turkse paspoort
Nog niet zo heel lang geleden, 5 jaar om precies te zijn, zijn de Turkse paspoorten vernieuwd. Gisteren meldde de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Naci Kuru dat er weer nieuwe Turkse paspoorten zullen komen. Deze nieuwe Turkse paspoorten zullen voldoen aan alle eisen van de Schengen landen. Naci Koru voegde hier gisteren aan toe dat deze nieuwe paspoorten zelfs betrouwbaarder zullen zijn dan de paspoorten van sommige EU- landen. Deze nieuwe paspoorten zullen onder andere een vingerafdrukscan bevatten.

Op de vraag waarom er na 5 jaar alweer nieuwe paspoorten uitkomen antwoordde Koru als volgt: ‘De paspoorten die 5 jaar geleden zijn uitgegeven voldeden aan de veiligheidseisen van destijds. In 5 jaar heeft er veel ontwikkeling plaatsgevonden. Niet alleen in de EU, wereldwijd zijn de veiligheidscriteria voor paspoorten flink opgeschroefd. Daarom moeten we nu na een relatief korte tijd nieuwe paspoorten uitgeven.’

Turkse paspoorten zijn de duurste paspoorten ter wereld, dit is ook een van de redenen waarom maar ongeveer 10% van de Turkse bevolking een Turks paspoort heeft. Veel Turken hebben genoeg aan een identiteitsbewijs omdat ze geen buitenlandse reizen maken.

Dit bericht gaat ook TurkseNederlanders met alleen een Turks paspoort aan. Zij zullen het paspoort moeten vernieuwen. Deze nieuwe paspoorten zullen een geldigheidsduur van 10 jaar hebben en zullen 620,60 Turkse Lira kosten.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *