Nil Erkoclar is man geworden

nil-erkoclar De naam Nil Erkoclar (26)  zegt je in eerste instantie wellicht niet zoveel. Toch kennen velen haar van de verschillende Turkse series waarin ze acteerde. Onder andere ‘Emret Komutanim’ en ‘Butun Cocuklarim’ waren de series waarmee haar populariteit steeg.  Haar carrière startte op tienjarige leeftijd toen ze in een reclame spotje figureerde. Op vijftienjarige leeftijd speelde ze in de Molped reclame, een bekende maandverband merk in Turkije. Hierna begon ze met kleine rollen in diverse Turkse series.

Het nieuws ging al enige tijd rond in Turkije. Nil Erkoclar zou een genderoperatie gehad hebben en een man worden. De geruchten werden bevestigd na een reportage met Ayse Arman.

Ayse Arman schrijft:
‘De man tegenover mij is een echte man. Zijn uitdrukking, lichaamstaal, stem, mimiek… Zijn tatoeages, zijn manier van lopen en zijn platte borst. Hij heeft een geslachtsdeel gekregen wat gemaakt is van zijn been. Hij ziet er nu uit als een knappe twintiger.’

Ruzgar Erkoclar zegt in zijn interview dat hij zich al 26 jaar man heeft gevoeld. Hij heet nu Ruzgar Erkoclar en wil hiermee een nieuwe start maken. Hij zoekt dan ook niet de publiciteit op maar heeft enkel een interview gegeven om de geruchten uit de wereld te helpen. In Turkije is de discussie losgebarst rondom deze kwestie.

Moet Nil Erkoclar nu ook zijn legerplicht voldoen?

ruzgar-erkoclar

Comments

 1. serdar says

  toch klopt het niet helemaal.

  zelfs als je over het verleden van de persoon in kwestie schrijft moet dat in de huidige bestaande geslachtsvorm en zul je naar de verandering moeten verwijzen.

  dan zou de zin moeten worden:
  Toch kennen velen hem van de verschillende Turkse series waarin hij (toen nog als zij) acteerde.
  dit zou netter zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *