Nurten Albayrak in maart terug bij COA

Het Haags gerechtshof oordeelde vorige week dat  Nurten Albayrak in maart dit jaar weer op actief gesteld mag worden. De ondernemingsraad van het COA denkt daar anders over. Nurten Albayrak kan voorlopig beter niet terugkeren als algemeen directeur van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Er is onrust onder het personeel sinds de uitspraak van het Haags gerechtshof geef de OR aan. Ook kunnen de lopende onderzoeken alleen zorgvuldig afgewikkeld worden als Nurten Albayrak niet terugkeert aldus de ondernemingsraad.

Nurten Albayrak staat sinds eind september op non-actief. In eerste instantie omdat zij tegenstrijdige informatie over haar salaris zou hebben gegeven, later om de onderzoeken niet te hinderen die momenteel worden verricht bij het COA.
Het hof oordeelde echter dat die onderzoeken zo veel tijd kosten, dat het niet te verdedigen is om de schorsing nog veel langer voort te laten duren.

De resultaten van het grote onderzoek naar onder meer de angstcultuur bij het COA worden eind maart of begin april verwacht. Minister Leers van Asiel heeft vorige week gevraagd het onderzoek te versnellen, maar volgens de onderzoekscommissie is dat onmogelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *