Offerfeest voor moslims

Bij de Islamitische slagerijen in heel Nederland stonden veel moslims vandaag in de rij voor een schaap, lam of geit of koe. Met ingang van vandaag vieren moslims 3 dagen feest.

Maar wat is de bedoeling van offerfeest?

Tijdens het offerfeest herdenken moslims dat de profeet Ibrahim zijn zoon wilde offeren in opdracht van Allah. Toen Ibrahim op het punt stond zijn zoon daadwerkelijk te offeren, weerhield Allah hem daarvan en als alternatief moest hij een lam offeren.

De dieren worden volgens de islamitische rituelen geslacht. En krijgen vooraf dus geen verdoving. Uit onderzoek is voortgekomen dat de dieren hierbij wel degelijk pijn voelen.

Natuurlijk gelden de regels ook tijdens het offerfeest.
De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) controleert de komende dagen of de regels wel werkelijk  worden nageleefd bij het slachten van de dieren, dat alleen in geregistreerde slachthuizen mag gebeuren.

Comments

  1. Siti says

    Dit verhaal komt ook in de bijbel voor. De profeet Ibrahim is “Abraham” voor de christenen. Hij wilde zijn zoon Izaac opofferen maar God heeft hem ervan weerhouden. In plaats daarvan heeft hij inderdaad een lam geofferd. Zo zie je telkens weer dat de Islam en het Christendom dezelfde basis hebben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *