Ophef over te lange rok Turkish Airlines

uniform-turkish-airlinesOp social media waren de meningen verdeeld. Waren dit de toekomstige uniformen voor het cabinepersoneel van Turkish Airlines? Stewards en stewardessen lieten hun onvrede blijken. Natuurlijk is mooi voor ieder wat anders. Maar het Turkse karakter is duidelijk zichtbaar in het conceptontwerp van modeontwerpster Dilek Hanif. Wellicht is dat ook wat het cabinepersoneel liever niet heeft. De rokken zijn lang en patronen van het Ottomaans tijdperk komen terug in de uniformen.

De modeontwerpster geeft aan dat het onderwerp dat nu in de media verschijnt enkel een conceptontwerp is. Hanif liet weten dat ze ieder model uitproberen. De rokken zullen niet lang zijn en ook de traditionele ‘fes’ daar kreeg ze geen toestemming voor van Turkish Airlines.

De directeur van Turkish Airlines, Kotil reageerde op de vragen via Twitter:
‘Turkish Airlines zal het mooiste uniform kiezen. Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe uniform en er is nu nog geen keuze gemaakt.’

Inmiddels is het ontwerp gekozen. Het conceptontwerp waar ophef over ontstond waren uitgelekte foto’s. Later bleek dat het ontwerp allang was aangepast.

Het nieuwe ontwerp:

Ergens is het toch raar dat er in Turkije ophef ontstaat omdat de rokken te lang zijn en er veel Ottomaanste invloeden te zien zijn in het ontwerp?

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *