Opvarenden Turkse Gay Pride boot bedreigd

Op Facebook en Twitter worden de opvarenden van de Turkse boot die deelnam aan de Gay Pride bedreigd. De Amsterdamse politie heeft dit woensdag bevestigd.

Het nieuws kwam naar buiten via nrc.nl. De politie heeft meldingen ontvangen over bedreigingen die voornamelijk via internet plaatsvinden.”Het gaat om niet mis te verstane teksten”, aldus de woordvoerster.

Het was de eerste keer dat een Turkse boot deelnam aan de botenparade door de Amsterdamse grachten. De boot vertegenwoordigde de naar schatting 20.000 homoseksuele Turken die in Nederland wonen.

De TurkseNederlanders vinden de manier van deelname een schande. De kritiek rust niet op de Turkse homo’s zelf maar op de Turkse symbolen die werden gebruikt bij de boten parade. Op de boot werden t-shirts gedragen die bedrukt waren met de Turkse vlag en werd de traditionele fes gedragen.

Comments

 1. says

  In een gaypride in de heilige maand brengt de Turkse en Islamitische wereld ten schande! En dan een fes dragen, maakt het helemaal al erg genoeg en daardoor onze grootvaders ook ten schande brengen! Schaam je !

 2. Philippe Brandts says

  Inderdaad, Tommy Cooper draait zich om in z'n graf… 😉

 3. Moes says

  De gaypride, wordt altijd op dezelfde dag gehouden. Daar kan je niet veel aan doe lijkt mij.de symbolen zijn niet heilig… Meneer verlovingsring, wees direct en geef toe dat je kortzichtig bent en mensen die anders dan jij zijn gewoon niet accepteert.

 4. Halil says

  hallo mensen, mijn nederlands is niet zo goed als van jullie maar toch ga ik reageren.

  meneer emre aktas 1- waar halt u de cijfer vandaan dat er zo veel positief reacties zijn. het is niet om u te pesten of zo maar ik heb hier heel ander cijfers mensen die gay pride goed keuren ( facebook) 1.893 en die van afkeuren 4.987 . Als ik naar de cijfers kijk denk ik dat u niet de waarheid spreekt.

 5. Halil says

  Meneer Emre Aktas
  2- u wilt een discussie starten prima niks mis mee. Homo zijn mag ieder moet zelf weten wat hij/zij is maar u moet wel rekening houden met bepaalde dingen o.a symbolen, kledingstukken of tekens. Er zijn mensen die dat soort dingen heel belangrijk vinden. Ook dat is te begrepen of niet soms? Die mensen op de boot hadden makkelijk en ander kleur t-shorts of kleding stukken kunnen kiezen maar hebben ze niet gedaan ik heb tot nu toe geen homo (ik ken heel veel homo of lesb) gezien met kleding stukken of tekens of symbolen van Vaticaan, christendom of joods. Wat hier gaande is provocatie en dat mag niet volgens mij. Als u aan mij vraagt of iemand en turks en homo kan zijn dat kan en het mag van mij geen problemen.

 6. Ihsan says

  Belachelijk dat deze conservatieve website denkt te kunnen spreken voor ‘de Turkse Nederlanders’, die het niet goed zouden vinden. Dat is gewoon racistisch. Denk toch eens na voor je wat schrijft. Jullie hebben niet het recht om je voor mij of andere Turkse Nederlanders uit te laten.

 7. Halil says

  Emre Aktas

  3- Niemand zegt dat de FES heilig is, ook dat begrijpt u verkeerd uw mag een fes dragen hoe u wilt waar u wilt maar kleding stukken van dervisen en in die kleding ook nog zelfde bewegingen maken dat gaat te ver ( zelf gezien). kleding stukken van dervisen symboliseerd een religie ook dat had u goed moeten weten. Trouwens een turks vlag op de boot genoeg geweest om te laten zien dat het een turksboot met turks homo’s/lesbi’s waren. Net op het moment met al die gebeurtenissen in turkije dat turks symbolen naar voren gebracht wordt , ik weet niet of niet goed na gedacht of expres u mag het zeggen. Hecht u geen waarde aan EER en TROTS ook dat wil ik weten. U schreef heel mooie dingen alleen u minacht
  mensen in uw woorden

 8. Halil says

  Moes heeft over kortzichtigheid aub denk even na voordat je iemand kortzichtig noemt jij schreef symbolen zijn niet heilig denk maar even na als je een kruis ziet op een kerk. KRUIS is een symbool van christendom, katholieken enz . moet ik ook uit leggen wat die symboliseerde. aub moes

 9. Nihal says

  Hoe bizar?! Her gun televizyonlarinizda bayila bayila gayleri seyredip, dinliyorsunuz! Batmiyor..
  Bu listeyi tehdit Eden yok! Tarkan hollanda’ya gelsin, biletler aninda kapali gise olmuyor mu?’
  Mehmet Ali Erbil in en gereksiz programlarini seyredip, Zeki Muren’i raki sofralarinda dinlemiyor musuz?
  Bulent Ersoy “Ablaniz” dan haberleri magazin programinda soluksuz izleyenler.
  Kendi benliklerini kabul etmis, Kim olduklarindan memnun ve gurur duyan bu homoseksuellerle ne alip veremediginizi merak ediyorum?!
  Unutmayin. Insanlar kendi isteyip AMA basaramadiklarina, ulasamadiklarina camur atip, yok etmeye calisirlar.

 10. Ally says

  Mensen kiezen zelf wat ze willen.. niemand heeft het recht om over hun zo te praten… juist DIE mensen die het zo SCHANDE vinden zijn juist DIE mensen die nooit vooruit zijn gekomen met wat ze zijn… Kinamak kimseye dusmez unutmayin kendi cocugunuz varsa veya yarin birgun olursa bosuna kinamayin.!!!!!… Ik vind het juist knap dat de turkse homo’s zo vooruit zijn gekomen met wat ze zijn…. Burda kalkip yok ramazan ayinda oldu yok turk bayrakli tshirt giyinmis yok fes takilmis gecin bunlari… Nihat arkadasin dedigi gibi bazi seyler batmiyorda bu gemimi size batti??? Okadar tehtit edilmis neden? ne geregi var bunca sacmaliga…. Travestileri gorunce arkasindan okadar kufur ediliyor ama kufur edenler nedense o travestiye gidiyor:)) bunlarida gorduk o yuzden gecin bunlari.. herkez kendine baksin… ve bir anne olarakta kinamiyorum onlarin secimi oyle ise oyledir….!!!

 11. halil says

  hallo nihal,

  je hebt helemaal gelijk. turks gemeenschap heeft heel veel homo/lesbi en trasves geacepteerd en heeft ze een broemdheid gemaakt. Het gaat hier om symbolen en tekens die vor sommegi mensen heel belangeriijk zijn. Die broemdheden die je noemde, ze zijn heel respectvol om gegaan met de symbolen en de tekens. Dat weet je ook heel goed.

  hallo ally,

  kimseye birseyin battigi gireni cikani yok. het gaat hier om respect (SAYGI) voor sommige symbolen en tekens. ik vraag het ook aan jou, heb jij een van de beroemdheden die nihal noemde of een homo/lesbo met een ander nationaliteit rondliep met een symbool van ander geloof? joods , katholiek of christendom?

  dank jullie allemaal

 12. Wekker says

  Snap de hypocritsie niet van iedereen die dit een schande noemt.. Of het nu wel of niet heilig is. Het feit dat ze overgaan op dreigementen, is naar mijn mening een schande. Het toont juist aan (tenminste deels) dat het niet geaccepteerd is. Je mag immers een Turk of alles wat ermee te maken heeft, niet associëren met homoseksualiteit. De deelnemers op de boot tonen niets meer dan wat hun achtergrond is. Turks en homo!! Zoals je hier verder hebt kunnen lezen het is niet heilg! Word wakker, zet die oogkleppen af en anders haal dat bord voor je kop vandaan. En beschouw ons als je gelijke! Eerder kan je niet spreken van acceptatie! Groet van een Turkse homo

 13. Een Nederlandse Turkse says

  Beetje laat, maar liever dan nooit..
  Ik lees dit hierzo en vraag me echt af over en voor wie De Turkse Nederlander spreekt?
  ten 1e niet voor mij en denk daarmee ook voor een heleboel mensen niet.
  ten 2e, symbolen.. Turken zijn of gelovig of seculier
  Als gelovige is het niet geschikt om je aan symbolen vast te klammen (afgoderij)
  Als seculier, is religie en staat gescheiden.. Dus over welke symbool of uiting heb je het dan?
  Fez is een hoed
  De ster en halve maan is eigendom van het universum
  Op de shirts staat geen turkse vlag en daar is over nagedacht! Juist omdat men ohhh zooo veel drama hadden om de Turkse vlag! De shirts zijn geen vlag uitingen anders hadden de maan en ster samen op 1 shirts gestaan op de juiste positie..

  Verder! Als homo ben je ook cultureel ergens aan gebonden en in dit geval het Turkse.. Met alles erop en eraan.. We eten ook graag köfte, drinken turkse thee en hebben wij ook ouders die wij respecteren.. Dat we de ballen hebben om daar te durven staan, komt voort uit onze Turkse trots en eer die wij ook genetisch cultureel hebben meegekregen..

  Leef en laat leven!! Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.. Wees zelf als eerste wat je graag in de wereld zou willen zien.. Hoe harder je blaft, hoe meer het jou zelf iets doet (misschien ben je zelf wel gay) waarom zou je het van de daken moeten bleren hoe fel je tegen bent betreft dit onderwerp..
  en vergeet niet!! we leven hier in Nederland en als je je een TurkseNederlander noemt, betekent dit voor mij dat je een Turk bent die de Nederlandse normen en waarden accepteert en tolereert.

  jullie klinken net als Geertje Wilders alleen op zn Turks.. Bah!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *