Orgaandonor, ja of nee ?

Iedereen die twaalf jaar of ouder is en in Nederland woont, kan zijn of haar keuze over orgaan- en weefseldonatie in het Donorregister laten vastleggen. Registratie geeft duidelijkheid en zekerheid aan iedereen. Het registreren van de keuze kan met het donorformulier. Er zijn vier keuzemogelijkheden:

1. Ja, ik geef toestemming
2. Nee, ik geef geen toestemming
3. Mijn nabestaanden beslissen
4. Een specifieke persoon beslist

Ik kan mij goed voorstellen dat het een raar iets is, nadenken over wat er met je lichaam moet gebeuren nadat je dood bent..Er zijn een tal van vragen die er in je op komen.

Misschien durf je niet, of wil je er niet eens erover nadenken. Maar wanneer jij dit niet zult doen wanneer je nog leeft, en stel er gebeurd wat dan stel je je nabestaanden wel voor een lastige keus.

Op dit moment zijn er veel mensen die wachten op die donor.. Raar, het gezegde de een zijn dood de ander zijn brood past hier wel een beetje bij. Maar besef wel dat JIJ levens kunt redden!

Ik ben orgaandonor.. En ook al is mijn moeder hier een beetje op tegen ik blijf het toch 🙂

En ook als je geen donor wilt worden, geef dit dan altijd aan. Zo staan je ouders ook nooit voor deze lastige keus en weten ze wat JIJ zou willen.Donor worden is heel makkelijk! En je kan het ten alle tijden weer wijzigen.

Heb jij je keuze al gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *