Ottomaanse schoonheidsgeheimen

Ottomaans2Schoonheid, altijd belangrijk geweest voor de vrouw en tegenwoordig ook voor de man. Wat waren de schoonheidsgeheimen van de Ottomaanse vrouwen? Want ja, al de mogelijkheden waar we nu uit kunnen kiezen die waren er vroeger niet.

Het belang van schoon haar
Het haar van de vrouw had een erg belangrijke rol in die tijd. Het haar werd in de hamam gewassen met natuurlijke zeep wat voornamelijk gemaakt werd van klei. Maar ook toen hadden ze behoefte aan een conditioner. Dat werd verkregen door middel van het koken van de planten “kaasjeskruid” en “hibiscus”. Hiermee werd het haar dan afgespoeld en kreeg je zijdezacht haar.

Haaruitval
Last van haaruitval in de Ottomaanse tijd? Een mix van laurier olie en zwarte komijn zaad olie zorgde voor herstel en groei van nieuw haar. Misschien iets om ook nu te proberen?

Grijze haren
Tja, vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Destijds was er natuurlijk geen haarverf. Dit werd opgelost door het fijnmalen van hennabladeren in combinatie met de schillen van walnoten. Deze combinatie was tegelijkertijd ook een enorme vitamineboost voor het haar en de hoofdhuid.

De tips van het Ottomaanse tijdperk hebben voornamelijk betrekking op het haar en de hoofdhuid. Allemaal ingrediënten uit de natuur. Geen parabenen, een SLS. De natuur heeft de vrouw (en de man) enorm veel schoonheid te bieden! Het enige wat wij hoeven te doen is leren welke planten waar precies goed voor zijn.

Heb jij ook een natuurlijke schoonheidstip?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *