Pamukkale Turkije

PamukkalePamukkale is een van de topattracties van Turkije en heeft beste kalkterrassen in de wereld. De ondergrondse water gaf leven aan de antieke stad Hierapolis Pamukkale en helpt nu een van de belangrijkste thermische centra van Turkije.

Toeristen en lokale bevolking te bezoeken Pamukkale en Hierapolis vaak niet alleen voor zijn buitengewone look en zijn oude geschiedenis, maar ook voor wellness. Wetenschappelijk bewezen dat een groot aantal ziekten te genezen, de wateren trekken mensen en er zijn vele thermale hotels in het gebied dat 12 maanden per jaar te dienen.

Pamukkale is een van de onvergelijkbare natuurwonder van Turkije met de calcium cascade terrassen van sneeuw witte stalactieten en staat bekend als 8e wereldwonder door de Turkse mensen. Pamukkale en Hierapolis samen worden zowel erkend als UNESCO World Heritage Sites sinds 1988. Ze hebben aan alle voorwaarden die nodig zijn voor een ideale toeristische resort. Pamukkale betekent “kasteel van katoen”, maar had veel verschillende ongewoon namen in het verleden. Pamukkale is zeer goed bekend met de betoverende schoonheid van zijn unieke geologische formatie en ook met zijn historische overblijfselen.

De witte katoen-achtige kalkterrassen zijn minerale afzettingen die afkomstig zijn uit de rijke bron Cal Mountain water en vulkanische bronnen die zijn opgeslagen sinds duizend jaar. Het water loopt langs de travertijn en vul ze met water en er is een zwembad waar u een kans om te zwemmen bij de oude Romeinse zuilen hebben.

De oude stad Hierapolis is gelegen op de top van de witte terrassen en is ongeveer 2700 meter lang en 160m hoog. Het blijkt uit de heuvels aan de andere kant van de vallei. Het heeft 14000 jaar oude bestaan.

Om de travertijn wit te houden en aan geliefden en schade op hen te voorkomen, in 1997 was het verboden om op te lopen hen en het water is toegestaan ​​om de terrassen te bereiken periodiek op basis van wekelijks water geven schema. Maar het is mogelijk om op te lopen het zuidelijke deel van de travertijn met blote voet.

Pamukkale Ligging

PamukkalePamukkale ligt in het zuiden centrale van de Egeïsche regio van Turkije.
Het is ongeveer 19 km naar Denizli stad en een 2,5 uur rijden van de badplaats Kusadasi.

Deze mooie, het ontwikkelen van district Pamukakale is in Menderes Valley. Het was binnen de grenzen van Caria, Lycië en Phrygië en had een gemengde bevolking.
Dit unieke land zoekt op een platform met uitzicht op de Curuksu Valley, bekend als Lycos in oudheid. Het is op een hoogte van 360 m. van de zeespiegel en 70 meter. van de Lycos-vallei.

De calcium-oxide-rijke wateren af van de zuidelijke helling van Cal Mountain vloeiende uitgevoerd deposito’s en bouwde deze witte travertijnen gelegen aan de noordzijde van de ruïnes, over de millennia, plateau.

Pamukkale Klimaat

Pamukkale monumenten

Pamukkale ligt in Egeïsche regio van Turkije, maar ver van de Egeïsche Zee. Aegean kustvlakte heeft een mild klimaat, warme winters, zonnige autums, veren en hete zomers. Inland deel van de Egeïsche regio is koeler dan aan zee.
Bergen in deze regio zijn loodrecht op de Egeïsche Zee, zodat het interieur deel is open voor winden vanuit zee. De winters zijn mild, zelfs in januari en februari soms is het zonnig en aangenaam, maar vooral regenachtige heel soms sneeuw.
Voor het bezoeken van en het verkennen van Hierapolis in Pamukkale herfst en het voorjaar zijn de meest uitnodigende maanden.

Pamukkale festivals

pamukkale

  • Honaz Kersenfestival Honaz de laatste maandag van mei of de eerste maandag van juni
  • Civril Cultuur en Apple festival 17 september / Denizli
  • Akalan Melon Watermelon Festival 3 -9 september / Denizli
  • Buldan Yenicekent Sultaniye Seedless Grape Festival 2 -8 juli / Denizli
  • Internationale Pamukkale Muziek en Cultuur Festival 1 -30 september / Denizli
  • Acipayam Cultuur Festival 29-31 augustus / Denizli
  • Yesilyuva Schoenmakers en Vriendschap Festival 17-19 juli / Denizli
  • Pepper Festival een -31 juli / Denizli
  • Honaz Cherry Festival 10-11 juni / Denizli
  • Yenicekent Grape Festival Yenicekent / Buldan Laatste week van juli

Pamukkale Weer

pamukkale toerist

Hoewel Pamukkale is gelegen in de Egeïsche regio van Turkije, de situatie verder en hoger boven de zeespiegel maakt het klimaat een mix van mediterrane en continentale klimaat.

De winters zijn koud en soms sneeuw en de zomers zijn heet en droog in Pamukkale. De temperatuur kan oplopen tot 35-36 C in de zomer.
Er is geen perfecte timing voor Pamukkale, elk seizoen kunt u de plek om te genieten. In de winter kan het aantrekkelijk zijn om te zwemmen in de warme bron baden of in de zomer kunt u zelf af te koelen onder de oude ruïnes in de Cleopatra zwembad.

Het gemiddelde zee tempratuur is 33 C in de zomer.

Pamukkale Foto’s

Pamukkale kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *