Philips naar TurkijePhilips gaat nieuwe samenwerkingen aan met Turkse ziekenhuizen. Gisteren sloot Philips een contract met het grote Medipol Universitair ziekenhuis (Istanbul) voor levering van apparatuur, onderhoud en trainingen ter waarde van 13 miljoen euro. Samenwerkingen met andere Turkse ziekenhuizen zijn in zicht. Het grootste lichtconcern ter wereld installeert er bovendien zuinige led-verlichting.

”De potentie daarvan is voor ons van minstens zulke waarde”, zegt Ronald de Jong, verantwoordelijk voor de landenorganisaties binnen Philips in een gesprek met De Telegraaf.”Turkije groeit snel als economie, en investeert in goede gezondheidszorg voor de bevolking. Philips is nu 80 jaar in Turkije aanwezig”, zegt De Jong, ,,en is dankzij die kennis in de medische technologie goed in staat een belangrijke rol te spelen.”

Turkije, zo schetst Willem Rozenberg, directeur Turkije bij Philips, heeft op 80 miljoen mensen een tekort van 100.000 ziekenhuisbedden, aan bijkomende apparatuur en hoog opgeleid medisch personeel.
De regering staat steeds meer particuliere medische instellingen toe om via marktwerking meer Turken aan goede medische ondersteuning te helpen.

Philips doet volgens de overeenkomst met Turkse medici onderzoek naar nieuwe ziekten. ,,De ontdekkingen die we hier verrichten, kunnen we in andere opkomende markten gebruiken. De investeringen in Turkije, met private partijen, zijn gigantisch.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *