Pinnen in Turkije

Vanaf volgende maand worden alle pinpassen van de Rabobank voor buiten Europa geblokkeerd. De Rabobank doet dit om te voorkomen dat er skimmers in het buitenland Nederlandse rekeningen plunderen. Indien je buiten Europa reist en je wil in het buitenland pinnen moet je dit vooraf bij de Rabobank aangeven.

“In België doen banken dit al en daar is het skimmen ongeveer gedaald naar nul”, zegt directeur particulieren Rik Op den Brouw.

Volgens De Rabobank gaat het om de Rabo Europas, de Rabo WereldPas en de Rabo WereldPas voor Jongeren. De Rabobank rekent landen als Georgië, Wit-Rusland en Turkije ook tot Europa, maar Rusland weer niet.

Voor enkele groepen blijft de betaalpas wel standaard ‘aan’ buiten Europa. Het gaat om mensen met het Rabo RiantPakket, om mensen met zakelijke passen, en om klanten die de afgelopen twee jaar hun betaalpas hebben gebruikt buiten Europa.
De Rabobank adviseert deze klanten, van wie verwacht wordt dat ze meer reizen, hun pas wel zelf te blokkeren als ze binnen Europa blijven.

Het is een vraag of meerdere banken het voorbeeld van de Rabobank volgen. De ING zei in een reactie meerdere opties te overwegen in de strijd tegen skimmers, maar kan nog niet zeggen of ze de handelwijze van de Rabobank volgt.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *