Poepbacterie alleen in broodje kebab?

broodje kebapHet begon allemaal met het 8 uur journaal.”AD schrijft vandaag :poepbacteriën in broodje kebab”. Oke, niet smakelijk om je dag mee te beginnen hé? Ik ben maar eens even het internet af gaan struinen, wat was er precies?

De consumentenbond deed een onderzoek en testte het broodje kebab in vijf grote steden. Conclusie: het broodje kebab is vaak te zout, te vet en vooral vies. Maar laten we nou eerlijk zijn, wie eet er een broodje kebab omdat het gezond is?  Laten we kijken naar de gegevens van het onderzoek.

Er zijn in totaal 49 broodjes getest, hiervan scoorden en 27 matig tot slecht. Dus meer dan de helft. Hopen dat jij maar net die goede hebt getroffen! De broodjes zijn getest in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen en Breda. Woon je niet in een van deze steden tja, dan heb je niet veel aan dit onderzoek. Het meest opvallende van dit onderzoek is de ontdekking van de eeuw, de poepbacterie.
Noemen we de chiquere naam klinkt het minder erg, dus in het vervolg van dit artikel zal ik dat doen.

In totaal 5 van de 49 broodjes is de Escherichia coli (poepbacterie) gevonden. De oorzaak is natuurlijk ook belangrijk. Hoe komt die Escherichia coli op jou broodje doner?

‘Die bacterie kan op het broodje terechtkomen doordat de bereider ervan na het toiletbezoek zijn handen niet heeft gewassen. Niet direct ziekmakend voor de klant, maar wel onhygiënisch. Kijk dat is nu het punt!
Het ligt helemaal niet aan dat broodje doner kebab dat er poepbacteriën op worden gevonden maar gewoon aan de vieze bereider ervan. Dus ja, dezelfde vieze bereider kan ook staan in de McDonald’s of de Chinees. Wil je de poepbacterie niet naar binnen krijgen, dan is de beste optie wellicht gewoon thuis te eten. Want jij wast je handen wel gewoon na een toiletbezoek, toch?

Er zijn gelukkig ook goede döner-zaken bij. Zo telt Rotterdam vijf adressen waar de hygiëne zeer goed was: King’s Grillroom, Olympia, Bel Pizza, Tunay en Sammy. Twee scoorden ‘goed’. In Utrecht scoorde alleen Cobur zeer goed.

De broodjes bevatten ook nog eens veel zout en vet volgens de test. Gemiddeld eet een klant bij een het eten van één broodje ongeveer hetzelfde als 2 zakken friet zonder mayo, aldus de consumentenbond. Ik begin bijna te denken dat dit een bewuste actie van de frietpromotieclub is die het deze tijden al zo slecht heeft. Of was gold dat alleen voor de Belgische friet?

Een test voor de consument prima. Maar laten we vooral niet doen alsof die poepbacterie vanzelf gekweekt is in het broodje. Het gaat om degene die het broodje voor je maakt. Heb jij het idee dat je gewoon in een schone zaak komt met een eigenaar die goed omgaat met de hygiëneregels? Eet dan gewoon met een gerust hart je broodje.  

Comments

 1. Simon Dekker says

  mij zie je er niet. HACCP regelgeving is er vreemd. Smerig en goor, gadverdamme! Ejaculatie als een finishing touch in de knoflooksaus…. Het gebeurd!

 2. says

  lekker he eet ze ze moeten ook welkre zaaken er bij noemmen ze kunnen niet ale zaken beledegen en welki groot handel dat het doet zo iets gr. uit amsterdam.

 3. says

  Dat doen ze om ons business ten onder te krijgen , ze willen daarmee ons gelukte ondernemings kracht ten val te laten komen door zulke slechte imago's achter te laten !!! Voorbeeld genoeg die erger zijn dan ons de turkse gemeenschap bijvoorbeeld Chinezen etc. In het Turks heb je een mooie gezegde die alles rondom dit onderwerp samenvat : Gooi modder en laat de vuil erachter !!!

 4. says

  niet alleen hollanders eten dat, iedereen, zoals die Ismet Kurnaz dat hieronder schreef. is niet aardig van hem.. want hij is zelf turks, en wij van diversen buitenlanders met ook hebben we turkse familie ! ze vinden broodje wel lekker. maar houd het aub wel schoon…
  voor iedereen en gezellig vrede…

 5. Ilker Türkmen says

  DAT ZEGGEN ZE ALLEEN OM HET SUCCES VAN TURKSE ONDERNEMERS TE BELEMMEREN !!!

  IN ALLE SNACKBARS, RESTAURANTS WORDEN DE HANDEN NIET GEWASSEN DUS DAN BEVAT BV. EEN BROODJE FRIKADEL BIJ SNACKBAR JOOP OOK POEPBACTERIEN !!!

 6. Atilla Senyurt says

  Slaat nergens op. Consumentenbond heeft waarschijnlijk dik betaald door Mc Dona.. WAs ook niet vertrouwelijk voor mij nu helemaal niet meer.
  Ik eet sowieso niet broodje doner in NL maar omdat die nergens smaakt is. Maak meteen zelfde test ook op mc Donal.. daar werkt ie al die smerige tiener's . probeer maar eens al die bacterien te bepalen dat duurt zeker jaar of twee totdat alles bekend was.

 7. Burç says

  Ik ben net als ieder ander weleens donerzaken binnengelopen waar de hygiëne te wensen over laat. Dit bericht is dus niet verbazingwekkend. De winkels die de sjaak zijn, zullen binnenkort waarschijnlijk hun naam veranderen om het aantal klanten terug te krijgen dat ze hierdoor kwijtraken.

  Wat ik jammer vind is de power waarmee het naar buiten is gebracht. Het gaat om een paar winkels waarbij het erg slecht was en juist dat wordt enorm uitvergroot alsof iedere donerzaak zo is. Dit kost andere zaken ook geld.

 8. Servet Bozdag says

  Consumentebond heeft na een toiletbezoek zijn handen niet gewassen. Daar komt die poepbacterie vandaan. Gavurlarin nezaman toilet temizligi varki…

 9. says

  Trouwens poepbacterie kan overal zitten.. Na een bezoek aan de toilet bijvoorbeeld als je handen niet wast.. Zo kan poepbacterie overal zitten.. Te denken valt geld en smartphone's, die zitten vol met poepbacterie

 10. Saliha Se says

  Bah Bah wat vies, vandaar dat ik nooit Turkse voeding eet, ik vertrouw die vuile Turken niet!!!! 😛

 11. Öznur Özdönmez says

  POEP BACTERIE IS OOK OP HET GELD TE VINDEN DAAR IS OOK ONDERZOEK NAAR GEDAAN DOOR WETENSCHAPPERS IS VAAK OP TV UITGEZONDEN…HET IS OP GELD TE VINDEN EN GAAT VAN HAND NAAR HAND NAAR HAND NAAR HAND OVER EN GA ZO MAAR DOOR EN LOGISCH TOCH DAT DE VERKOPER VAN BROODJE DÖNER OOK GELD MOEST AANNEMEN VAN DE CONSUMENT(KOPER) ?

 12. says

  Maar je beetje niet goed schoon bezig geweest handen wassen elke keer als je geld aanneem en weggooi handschoenen dragen als je brood maak of welk voedsel dan ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *