Politie slaat ‘Turken’ alarm

ARNHEM-AGENTEN-PAARDEN-ACHTERKANT

Mei is een spannende tijd voor voetballiefhebbers. Half mei zal de finale van de UEFA Europa League plaatsvinden in Amsterdam Arena. De Nederlandse politie staat op scherp na berichtgeving over een mogelijke ‘invasie’ van Turken op deze wedstrijd.

Nu al zijn er tickets gekocht voor de finale. Bij het afrekenen van die tickets zijn Turkse ID nummers gebruikt. Op dit moment staat de teller op 8000 tickets voor Turkse supporters. De Nederlandse politie begint nu met voorbereidingen voor deze wedstrijd. Want als het Fenerbahce lukt de finale te bereiken zullen er veel Turken afkomen op de wedstrijd. Zo is de verwachting dat er Turken vanuit Duitsland, Frankrijk, België en Nederland komen kijken. Er worden naar schatting tussen de 50.000 en 70.000 Turken verwacht.

De politie treft natuurlijk sowieso al veiligheidsmaatregelen maar moet in geval van de optie Fenerbahce-Chelsea in de finale extra maatregelen treffen.

De Nederlandse politie wisselt informatie uit met de Engelse en Turkse politie over eventuele maatregelen. Op de finaledag zal de Nederlandse politie extra bevoegdheden krijgen om sneller in te kunnen grijpen in geval van escalatie. Ook is er gestart met een een snelcursus Turks. De Nederlandse politie leert Turkse woordjes die van pas komen wanneer ze iemand kunnen arresteren.

Comments

  1. says

    'De NL'se politie leert Turkse woordjes die van pas komen ter felicitatie van de Turkse club Fenerbahce, mits zij de finale winnen', was leuker geweest om te lezen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *