Premier Rutte staat achter Israël?

palestijn gaza
Via de media krijgen we berichtgeving over het conflict tussen Israël en Palestina. Het is maar net welke nieuwsbron je gebruikt om informatie te vergaren, want hoe meer nieuwsbronnen je zult vergelijken des te beter je zult begrijpen hoe media de beeldvorming beïnvloed. Wie er nou gelijk heeft en wiens schuld het is dat schuiven we aan een kant. Wat er daadwerkelijk gebeurd is onmenselijk.

Wanneer je luistert naar premier Rutte zal je horen dat Israël zijn recht voor zelfverdediging gebruikt. Hoor je premier Erdogan dan krijg je toch een ander beeld. Op dit moment zijn er meer dan 100 Palestijnen vermoord en meer dan 900 gewonden gevallen. Zelfs het jeugdjournaal geeft het nieuws voor kinderen een eigen kleur, wat natuurlijk jammer is.

Toch zien we een nieuwe beweging op gang komen. Want de media is sterk en weet ons te beïnvloeden, maar de kracht van sociale media is vele malen sterker. Op je Facebook, Twitter, Instagram delen dat je meeleeft met de slachtoffers is mooi en brengt de wreedheid van de situatie misschien onder de aandacht maar is dat genoeg?

De demonstratie van afgelopen zaterdag in Den Haag toont aan dat het niet alleen meer blijft bij posts op sociale media. Een massademonstratie met meer dan 5000 deelnemers. We zijn echt bereid om onze stem te laten horen. Op een fatsoenlijke en vreedzame manier zodat de media die bij dit soort gebeurtenissen maar al te graag laat zien dat het mis gaat hier geen kans voor krijgt.

Laten we hopen dat er meer van dit soort initiatieven plaatsvinden. Laten we hopen dat dit niet een trend is de komt en gaat, maar dat we echt onze steun blijven betuigen. Ook als je straks op vakantie bent en geniet van de zon, er zijn op dat moment kinderen die sterven, en families die verwoest worden.

In de hoop dat dit snel tot een einde zal komen…

#Palestinewillbefree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *