Prensesin Uykusu

Prensesin Uykusu (De Slapende Prinses) is een vrolijke film van Çağan Irmak over een sprookje dat je, in tegenstelling tot de meeste andere sprookjes, ’s morgens bij het opstaan moet vertellen.

In zijn eigen kleine wereldje leidt Aziz, de bibliotheekmedewerker, een rustig en vredig leventje. Op een dag opent Seçil een kapsalon in de buurt en komt met Gizem, haar 10-jarige dochter, in het flatgebouw van Aziz wonen. Zijn leven fleurt op met hun komst, maar zijn geluk wordt overschaduwd wanneer het meisje in een diepe slaap valt.

Dit leidt tot uiteenlopende gebeurtenissen waarna deze, op het eerste gezicht gewone, mensen met hun veelkleurige karakters, de handen ineen slaan om hun lot te veranderen.

De gala van de film vond plaats op 11 november in in het Maslak TIM Show Center. Naast de regisseur en de acteurs, was ook de rockgroep REDD op het gala te vinden. Zij maakten de muziek van de film, die overigens ook dezelfde naam heeft, ‘Prensesin Uykusu’.

TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) was ook aanwezig op het gala en bedankte Most Production voor hun stimulering van het onderwijs met deze film.

Het belooft een interessante en betrokken film te worden. Als Çagan Irmak de regisseur is, kan het ook bijna niet mis he..

De film is vanaf 25 november te zien in Pathé Arena en Pathé De Kuip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *