PVV wil militairen dubbele nationaliteit verbieden

Volgens de PVV kan het gevaarlijk zijn om militairen aan te nemen die een dubbele nationaliteit hebben. Want zegt de PVV, de militairen zullen dan aan twee landen loyaal zijn.  Daarom wil de PVV dus dat defensie geen personeel aanneemt met een dubbele nationaliteit.

Dat stelde PVV-Kamerlid Marcial Hernandez vandaag voor tijdens een Kameroverleg met de minister van Defensie: Hillen. Hillen is niet van plan het PVV-plan uit te voeren. ‘Iemands dubbele nationaliteit hoeft geen hindernis te zijn om voor de krijgsmacht te werken. Tot nu toe is dat ook niet gebleken. Voor de krijgsmacht geldt of ze er in alle opzichten voor geschikt zijn, ook mentaal,’ aldus de minister.

Turkse Nederlanders die bij de landmacht zitten, hebben ook nog een dienstplicht in Turkije. Hoewel ze de diensplicht ook op kunnen kopen.

De PVV is al langer bezig met actie voeren tegen de dubbele nationaliteit. De PVV diende in 2006 al een motie van wantrouwen in tegen PvdA-staatssecretarissen Albayrak en Aboutaleb, want zij hebben een Turkse en een Marokkaanse tweede nationaliteit hebben. Voor Aboutaleb geldt dat hij niet eens afstand kan doen van zijn tweede nationaliteit; eenmaal Marokkaan kun je niet meer terug.

Opmerkelijk is wel dat de PVV tegen de Zweeds-Nederlandse staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner  geen motie van wantrouwen indiende.

 Hoezo meet de PVV dan met 2 maten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *