Ramadan staat voor de deur!

istanbul-moskee
Morgen is het zover! De dag waarop het vasten begint voor de moslimwereld start. De Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender en behoort tot één van de vijf zuilen uit de Islam. Daarnaast is het de maand dat de eerste openbaringen van de Heilige Koran aan profeet Mohammed werd geopenbaard.

Het vasten start met de Sahoer, dit is de tijd dat er gestopt wordt met eten en het vasten begint, tot de Iftar, de tijd na zonsondergang. De hele dag mag er niks gegeten en gedronken worden.
De Ramadan is bijzonder voor moslims, omdat thema’s zoals liefdadigheid, broederschap, tolerantie en saamhorigheid naar een hoger niveau wordt gedragen. Het is een kans om weg te blijven van de slechte gewoonten en meer te doen voor je geloof. Een gelegenheid om je geduld in de schijnwerpers te zetten en je woede achterwege te laten.

Voor alle moslims: Bereidt je voor op een speciale maand en haal het uiterste eruit in plaats van een chagrijnig humeur op te stellen. Nodig familie of vrienden uit voor de Iftar en geniet samen van het leven (en het eten natuurlijk).

Wij wensen iedereen een gezegende Ramadan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *