Recensie: Five Minarets in New York

Grote verwachtingen, uitverkochte voorstellingen en een reservering op de 2de dag van vertoning.

Met een selecte gezelschap, vip plaatsen en een grote popcorn op schoot  zijn we de zaal binnengestapt. Ik vind het maar grappig dat de Turkse voorstellingen altijd  in de kleinste zalen worden gestopt. De bioscoopeigenaren ( vreemd woord) weten toch  onderhand ook wel dat er veel animo is voor de nieuwe Turkse films..

Er waren een paar problemen over de plaatsen, meer kaartjes verkocht als de plaatsen die er zijn dus is de film wat later begonnen. Kwart voor 7 in plaats van half 7.

Gespannen keek ik naar het eerste half uur.. 3 kwartier.. 1.5 uur. En telkens hoopte ik op de sensatie en gevoelens die bij mij opkwamen terwijl ik naar de andere 2 films van Mahsun Kirmizigul keek. Het was er niet, kwam er niet. Op een gegeven moment zei mijn vriendin: ‘Als dit zo afloopt, dan is het echt zonde van mijn geld!’

Nou de film kreeg op het einde toch een aparte wending maar in plaats van de films die we van Mahsun gewend zijn dit keer een film die erg langdradig is en de boodschap die hij wilt overbrengen niet voldoende belicht.

Ik zeg absoluut niet dat de film slecht is, het heeft meer te maken met de verwachting die je hebt wanneer je begint te kijken. Naar mijn idee is hij bij sommige dingen heel kort door de bocht gegaan. En heeft hij ook sommige verkeerde signalen afgegeven terwijl hij het allemaal goed bedoelde.

Wanneer Mahsun weer een film maakt zal ik er zeker weer als een van de eerste bij zijn.

Maar dit keer zonder al te hoge verwachtingen..

Heb jij de film al gezien?

Comments

 1. RN says

  Filmi daha izlemedim ama son yillarda Mahsun Kirmizigul gercekten basarili isler yapmakta. Sanat bakimindan yuksek ama izlenebilirlik bakimindan fazla iyi bir film olacagini sanmiyorum. Yinede izlenmesi ve gorulmesi gereken bir film oldugundan supem yok.

  En kisa zamanda Pathe’deyim 🙂

 2. unnamed says

  Filmin basindaki baskin sahnesi cok profesyonel yapilmis, full aksiyon..
  filmin konusu biraz basit olsada, sonunu cok guzel baglamis

  sadece dublaj yakismamis
  ” bi sahnede herkes turkce konusuyor ve omer (mahsun) acar’a (m.sandal) soruyor bunlar nediyor diye,
  :s cunku cekimlerde ingilizce konusulmus ama sonradan dublaj yapildigi icin pek uymamis

  10 uzerinden 8.5
  kalite super.
  bazi bos kafalara, herseye cabuk kananlara’da guzel mesajlar iceriyor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *