Recept: boerencake op z’n Turks!

Recept cake
turkse-cake

Bij de bereiding van de cake moeten alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Zorg ervoor dat AL je ingredienten een uur van te voren uit de koeling worden gehaald. En vergeet niet je oven voor te verwarmen, 180 graden!

Ingredienten:
3 eieren
1 glas suiker (250ml)
150 gr margarine
halve glas grapefruit sap (125ml)
2 glazen bloem (500ml)
1 pakje bakpoeder
1 pakje slagroom
1 manderijn ( mag meer of minder)

Bereiding:
Klop eerst de 3 eieren en voeg hier de suiker aan toe. Klop dit tot een glad mengsel. Voeg nu de margarine en slagroom toe en klop dit zo’n 30 seconden. Voeg nu de grapefruitsap en bloem toe en klop het geheel 1 minuut. Als allerlaatste voeg je de bakpoeder toe en klopt alles nog zo’n 30 seconden.

Nu ga je aan de slag met de cakevorm. Zorg ervoor dat de cakevorm goed is ingevet en snij de manderijn in plakken. Deze plaats je op de bodem van je cakevorm. Giet het beslag nu in je cakevorm.

Plaats de cakevorm in een VOORAF 180 graden verwarmde oven. De cake moet ongeveer 35 tot 40 minuten bakken. Controleer na 40 minuten of de cake voldoende gaar is door een sateprikker in te prikken. Als de cake naar wens is haal je hem uit de oven en laat het afkoelen.

De afgekoelde cake kun je nu uit de bakvorm halen en in plakjes snijden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *