Recept: Spinazie taart

ispanakli pasta

Recept spinazie taart

De tovertaart! Gemaakt met spinazie maar geen spinaziesmaak.

Ingredienten:
250-500 gram spinazie
3 eieren
2 glazen suiker (250ml)
250 ml zonnebloemolie
500 gr bloem
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanillesuiker

Voor de topping
2 pakjes slagroom
2 pakjes klopfix

Bereiding:
Kook de spinazie. Laat dit uitlekken en pureer de gekookte spinazie. Laat dit afkoelen en ga aan de slag met je andere ingredienten.

Klop de eieren samen met de suiker tot een glad mengsel. Voeg hier de zonnebloemolie en gepureerde spinazie aan toe. Als laatst voeg je de bakpoeder, vanillesuiker en bloem toe. Klop dit mengsel gedurende een minuut. Zorg ervoor dat je springvorm vooraf goed is ingevet en giet je mengsel in de springvorm.

Plaats je springvorm in de vooraf voorverwarmde oven ( 170-180 graden). Zo’n 20 minuten in de oven laten tot de cake opstijft. Ga ondertussen aan de slag met de slagroom voor de topping. Klop je slagroom samen met de klopfix. Na 20 minuten de cake uit de oven halen en wachten tot het is afgekoeld.

Snij nu de cake door midden. Smeer tussen de twee lagen een laag slagroom. De rest van de slagroom verdeel je over de taart. Je kunt de taart garneren met aarbeien, kleurt mooi met het groen van de spinazie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *