Recept Turkse herdersalade

In principe is dit een heel makkelijk recept. Omdat wij bezoekers hebben van vele nationaliteiten wilden we toch laten zien hoe je een heerlijke Turkse herdersalade kunt maken. De salade heet in het Turks coban(herder)salatasi en vandaar de Nederlandse vertaling herdersalade.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 komkommer, 2 tomaten, 2 uien (mogen rode uien zijn, dit is naar wens),halve krop sla, 5 olijven voor de garnering.

recept-turkse-salade

In principe maakt hetniet uit waar je eerst mee begint. Schil de komkommer en snij de komkommer in plakjes. Daarna ga je aan de slag met de tomaten. Snij de tomaten in kleine blokjes. Doe dit alles in een saladeschaal. Ga nu verder met de sla. Snij dit in reepjes. Dit voeg je ook toe aan de rest. Als laatste voeg je de uien toe. Snij de ui eerst doormidden en maak er dan hele dunne reepjes van. Als je alle groenten hebt gesneden en in een saladekom hebt gedaan ben je al bijna klaar. Je voegt 2 lepels citroensap toe. Olijfolie naar keuze. En een snufje zout.

herder-salade

Nu zorg je ervoor dat je alles goed door elkaar mengt. Natuurlijk wel op een ‘zachte’ wijze zodat de groenten nog heel blijven. Je kunt nu je salade naar wens serveren in een kom of schaal. Vergeet niet de garnering! Dit kunnen olijven of een paar blaadjes munt zijn. Eet smakelijk!

herdersalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *