Recept: Yayla Corbasi

Recept Yayla Corbasi

yayla-corbasi-recept

Ingrediënten:
5 -6 eetlepels yoghurt
1 (volle) eetlepel bloem
1 eetlepel boter
1 ei
5-6 drinkglazen (250ml) water
1/4 drinkglas rijst
gedroogde, gemalen munt
gemalen rode pepers
zout

Bereiding:
Roer de bloem, ei en yoghurt in een pan tot een glad mengsel. Voeg hier je water en rijst aan toe. Zet je pan nu op het vuur en roer tot je soep kookt. Proef of de rijst voldoende is gekookt en blijf roeren. Als ook de rijst in je soep gaar is kun je over naar de ‘saus’ van de soep. Laat de boter in een hapjespan heet worden en voeg hier wat rode peper en munt aan toe naar eigen smaak. Voeg dit toe aan je soep die net is gekookt. En voeg als allerlaatst nog een snufje zout toe.

Je kunt de soep decoreren met verse munt blaadjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *