Regeerakkoord en immigratieregels

huwelijksmigratie
De tijd dat we onze partner vanzelfsprekend in het land van herkomst zochten zijn we denk ik inmiddels al voorbij. Het is eerder een uitzondering dat je tegenwoordig trouwt uit Turkije. De oorzaken hiervan zijn uiteenlopend, maar misschien is het belangrijkste argument wel dat het gewoon niet praktisch is en een hoop werk met zich meebrengt.

Maar het kan. Liefde kent geen grenzen. Plots is dat gevoel er, je bent verliefd! Wat betekenen Rutte en Samsom aan het stuur dan voor jou? Oftewel, wat staat er in het Regeerakkoord 2012 over huwelijksmigratie?

Het meest opvallende is dat het nieuwe regeerakkoord pleit voor een aanscherping van de richtlijnen voor huwelijksmigratie.
Zo is de wens:
– Leeftijdsgrens van minimaal 24 jaar.
– In voldoende mate in eigen levensonderhoud kunnen voorzien.
– Huwelijken tussen neef en nicht worden verboden.
– Voorbereiding op het inburgeringexamen is een verantwoordelijkheid van betrokkenen zelf een sociaal leenstelsel is beschikbaar.

Dus mocht je tot over je oren verliefd zijn en jonger dan zijn 24 is het wellicht verstandig snel actie te ondernemen! Aan de andere kant zijn die regels er niet voor niets…

Wat vind jij van de aanscherping van de regels voor huwelijksmigratie?

Comments

 1. Zynep Mhmet says

  Beter ga jij emigreren. Dan dat je geliefde naar NL komt, het gaat er hier steeds slechter aan toe.

 2. Tugba Gönen says

  Belachelijk. De eerste 2 wensen is wel begrijpelijk, maar dat hey verboden is om met een nicht en neef te trouwen is niet te begrijpen. Gaat de nederlandse regering bepalen op wie de mensen verliefd moeten worden? Onzin.

 3. Murat Kılıç says

  Het maakt toch niet wat voor regels er zijn voor huwelijksmigratie. Als jij uit Turkije gaat trouwen, dan gebeurt dat hoe dan ook. Ze kunnen Jouw Lot toch niet beinvloeden…

 4. Sertap says

  Neden anlamiyorsunuz, aslinda bizler Turkler bu durumu bu hale getirdik.
  Zamaninda yalan dolanlarla evlilikler yapilmasaydi bunlar olmazdi. Hemde bu kanun degisikliginde zordan akraba evliligide zorlaniyor. Lutfen biraz saglikli dusunelim, birinci ve ikinci derece akrabadan evlenmek aynen kardesinle evlenmek gibi. Insan kuzenine nasil nikah kiyar!!!!!

 5. Emine says

  Sertapin dedigine bende katiliyorum. Hatta bunun dini hukmu de var. Peygamberiz (sav) ‘uzaktan evleniniz’, diye buyurmustur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *