Rellen in Istanbul op Arbeidersdag

dag-van-de-arbeid

Het was een ware strijd. De Dag van de Arbeid vieringen op Taksim of niet? De demonstranten wilden kosten wat kost demonstreren op Taksim. De gouverneur van Istanbul gaf geen toestemming. Gevolg, rellen op 1 mei in Istanbul.

De gouverneur verklaarde eerder waarom de viering niet op het Taksim-plein konden plaatsvinden. In verband met het toegankelijker maken van het Taksim gebied voor voetgangers zijn er grote bouwwerkzaamheden op het plein. Dit zou niet gaan in combinatie met de duizenden demonstranten die op deze dag willen demonstreren in verband met de veiligheid. De gouverneur van Istanbul zorgde voor omvangrijke maatregelen om rellen te voorkomen. Zo werden alle diensten van het openbaar vervoer richting Taksim opgeheven.

Toch namen de demonstranten geen genoegen met deze verklaring. Vandaag kwamen ze op verschillende plekken rondom het plein bijeen en weigerden te verspreiden. De politie greep in met waterkanonnen en traangas. In totaal zijn er tijdens de rellen 25 mensen gewond geraakt. Enkelen hiervan liggen op de intensive care.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *