Recept: Rus salatasi

Vandaag een recept dat oorspronkelijk uit Rusland komt: Rus salatasi . Waarom dan op deze site? Omdat de Russische salade vaak te vinden is op Turkse tafels! Het is erg eenvoudig te bereiden. Lees verder voor een uitgebreide recept uitleg met foto‘s!

rus-salatasi

Zorg er eerst voor dat je alles klaarlegt wat je nodig hebt. Natuurlijk zijn er vele varianten te vinden van dit recept en kun je variëren naar smaak. Ik heb gekozen voor de meest gebruikte ingrediënten. Neem 5, 6 vastkokende aardappelen. Hak:worteltjes met doperwten, mais, zure augurken en yogurtmayo. Ik kies voor de variant yogurthmayo omdat de salade daardoor wat frisser smaakt. Oh, en je kunt de worteltjes en doperwten ook zelf koken als je er wat meer tijd voor neemt.

rus-salatasi-recept

Laat de mais en alle andere conserven uitlekken. Eventueel kun je ervoor kiezen om het te wassen. Laat dit even rusten en ga dan aan de slag met de aardappelen.

turks-recept

Doe de aardappelen in een pan en kook en vul deze met water. Heb je wat meer haast voeg dan gekookt water toe en zet de pan dan op het fornuis. 
russische-salade

Je gaat nu aan de slag met je groenten klaar maken voor de salade. Snij de worteltjes in ‘blokjes’.

rus-salatasi-recept-foto

Ditzelfde ga je doen met de augurken. Snij de augurken.

rus-salata

De gekookte aardappelen laat je eerst afkoelen en snij je daarna in blokjes.

rus-salata-resim

Voeg nu alles samen in een grote kom.

rus-salatasi-tarif

Voeg nu de mayo toe. Afhankelijk van je wens kun je kiezen voor veel of weinig mayo. Voor deze hoeveelheid heb ik de hele tube gebruikt.

rus-salatasi-tarifi

En nu ga je alles roeren!

russische-salade-foto

Klaar om te genieten! Serveer in een mooie schaal en decoreer met eventueel tomaatjes, muntbladeren of wat anders wat je in huis hebt. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *