Russen lieten Turkse straaljager neerhalen

turkse-straaljagerWat gebeurde er precies in juni boven de Middellandse Zee? Wat was de precieze oorzaak voor het neerstorten van de Turkse F4-Phantom? Turkije doet er nog oorzaak naar maar het persbureau Al Arabiya komt met opmerkelijk nieuws. Al Arabiya is een Saoedisch persbureau. Volgens hen bezitten ze belangrijke documenten van de Syrische geheime dienst.

Al Arabiya beweert dat uit de documenten blijkt dat de Russen het bevel gaven aan Syrië om de Turkse straaljager neer te halen. Rusland gaf dit bevel aan de president Assad. Mochten de piloten alsnog niet dood zijn dan moesten de Syriërs de piloten om het leven brengen en dumpen op de plaats van de crash.

Natuurlijk wist Rusland dat er een tegenreactie zou komen vanuit Turkije en heeft in zijn bevel aan Syrië het volgende opgenomen… Als Turkije een tegenaanval inzet dan moest Assad dreigen met aanval vanuit het noorden van Syrië. Assad zou de Koerden vanuit het noorden inzetten.

De vraag blijft hoe Al Arabiya aan de geheime documenten is gekomen en welk deel hiervan daadwerkelijk klopt. Al Arabiya geeft aan dat ze de documenten van de Syrische rebellen hebben gekregen. Ze lagen in het paleis van Assad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *