Samsun – Turkije

Samsun, een van de prachtsteden van Turkije. Zon, zee, strand, groen. Alles komt tot een geheel in Samsun. Zoek je de rust? Dan moet je er zeker zijn. Zoek je juist avontuur? Dan ook!

Vraag je mij wat ik het mooist vind aan Samsun, dan is het de zee. Het uitzicht in de avonden… geweldig!

Samsun speelt een belangrijke rol in de Turkse geschiedenis. Mustafa Kemal Atatürk startte zijn plan voor bevrijding in Samsun op  19 mei 1919.Samsun is een stad in het noorden van Turkije, gelegen aan de Zwarte Zee. Samsun heeft 559.601 inwoners en is daarmee de grootste Turkse stad aan de Zwarte Zee, alsmede een van de grootste Turkse steden.

Het ligt er een beetje aan vanaf welke kant je Samsun komt bezoeken. Kom je vanuit het westen van Turkije met de auto zijn er ook onderweg leuke steden die je niet moet overslaan. Er is natuurlijk ook de optie om direct naar Samsun te vliegen. Samsun heeft een vliegveld, zo’n uur tot anderhalf uur van het centrum af.

Als je komt naar Samsun is het eerste wat je moet bezoeken wel de Bandirma schip. Dit is het schip waarmee Ataturk Samsun op 19 mei is binnengevaren. Vanuit dit startpunt kun je een mooie wandeling langs het strand maken. Oneindig veel cafeetjes zijn er om even uit te rusten. Het centrum van Samsun is bruisend. Met onlangs geopende shoppingmalls is het ook voor shopaholics genoeg te beleven. Rij je vanuit het centrum door richting Atakum kom je meer in het toeristische gedeelte van Samsun, wil je een avond uit dan kun je daar genieten van een lange zomernacht.

Samsun liefhebbers, wat moeten we weten nog meer weten over Samsun?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *