Seniorencomplex Turken zorgt voor ophef

trudo-wooncomplex-turken

In Eindhoven is ophef ontstaan nadat bekend is geworden dat er een seniorencomplex komt speciaal voor Turkse ouderen. Politieke partijen reageren kritisch. Zo zegt LPF ‘onaangenaam verrast’ te zijn. Ook de Statenfractie van de PVV heeft vragen over het complex gesteld. 

Buurtbewoners
De buurtbewoners willen niet dat er een nieuw complex komt. Woningcorporatie Trudo gaat door met de plannen. De oudere buurtbewoners zouden ook graag in het nieuwe complex willen wonen en snappen niet waarom dat niet mag. In totaal gaat het om 14 seniorenappartementen.

Integratiebevordering?
Volgens LPF draagt dit plan niet bij aan de integratie van Turken. Daarom stelde LPF raadsvragen aan het gemeentebestuur. Zo wil LPF weten of de gemeente op de hoogte is van de plannen en wat de precieze kosten van de bouw zijn. De gemeente heeft nog niet op de vragen gereageerd. Wel reageerde de gemeente op de ophef van de buurtbewoners.

Gemeente Eindhoven: “Wij gaan hier gewoon een hele wijkvoorziening maken. Wij maken woonplannen voor alle doelgroepen. Of dat nu voor studenten, starters, voor autochtone senioren of in dit geval voor Tukse senioren is. En deze keer is het voor de laatste doelgroep.”

Wat vind jij? Zorgt een aparte woonvoorziening voor Turkse senioren voor verstoring van integratie?

Comments

  1. says

    Lpf en pvv is tegen alles wat Turks of iets van / voor moslim is. de redenering integratie ed. zijn bullshit. immers ze moeten een beest naam geven. weet je wat…we noemen het integratie!, we gooien het onder integratie!

  2. Mehmet İmamoğlu says

    De bouwsector bouwt datgene waar vraag naar is. Is geloof niet dat ze dit willen doen om de integratie tegen te gaan. Het gaat tevens om het recht om eigen cultuur te beleven. De naam 'Turks' is volgens mij geen beperking hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *