Stop moslim moorden Arakan

Kun je je voorstellen dat je huis in brand wordt gestoken omdat je moslim bent? Dat je niet terecht kunt in ziekenhuizen omdat je moslim bent? Dat je gebedshuis in brand wordt gestoken? Moeilijk voor te stellen. Het is de realiteit in het Boeddhistische land Myanmar. De afgelopen maand zijn er minstens 1500 moslims vermoord in de provincie Arakan. Duizenden moslims zijn op de vlucht en moesten noodgedwongen hun huis verlaten.

Enkele weken terug heeft de Internationale Humaniteire Hulporganisatie (IHH) waarnemers gestuurd naar het land. Gemeld wordt dat enkele duizenden moslims wilden vluchten naar Bangladesh, maar ook daar waren ze niet welkom. De Boeddhisten steken moskeeën en huizen van moslims, samen met de inwoners in brand. Gewonden worden niet behandeld. De waarnemers zeggen dat de aanvallen alleen op moslims zijn gericht.

Volgens de waarnemers is de Myanmarese regering schuldig; zij hebben voor provocatie gezorgd om de Boeddhisten de moslims weg te jagen uit het gebied, omdat de regering over de overwegend islamitische gebieden meer macht wil hebben.

Moslims waren langer het slachtoffer van discriminatie in het land: Terwijl zij er al honderden jaren wonen worden zij wettelijk gezien als ‘tijdelijke bewoners’ en mogen niet werken als ambtenaar, mogen geen kinderen krijgen en moeten vaak gratis werken in opdracht van de staat. Het geweld is al op gang sinds 1976, toen moslims vroegen om hun rechten.

Er is een oplopende kritiek tegen Myanmar. De Organisatie van de Islamitische Samenwerking ziet de gebeurtenissen als ‘slachting’ en roept de internationale gemeenschap op tot actie. Ook is ‘Stop The Killing of Muslims in Burma’ de hele dag al trending op Twitter.

Ook Turkije staat achter de moslims in Arakan. Het Ministerie van Religieuze Zaken in Turkije is een campagne gestart. Inmiddels hebben ze meer dan Turkish lira symbol 8x10px.png12 miljoen ingezameld.

Wil jij ook deze campagne steunen? Meer informatie is te vinden via deze link.

 

Comments

  1. murat says

    musluman turkun turkten baska dostu yoktur bu herzaman boyle oldu ve olacaktir.avrupadan veya baska bir ulkeden yardim beklemeyin tek yapabileceginiz sey caninin son damlasina kadar savasmaktir kacip gitmekle bisey cozulmez.onlar senin evini yakiyorsa sende onlarin evini yak.bu savasmanin en guzel ornegi kurtulus savasidir.nasil butun millet kadiniyla cocuguyla erkegiyle birlik olup savasmistir.ancak bu sekilde bir iman gucuyle savas kazanilabilir.butun bu haksizliklarin cezasini ALLAH verecektir bundan suphe yoktur ALLAHA inancim guvenim sonsuzdur

  2. Dersimli says

    Kunnen jullie het ook voorstellen dat de dingen die daar gebeuren nu ook in turkije gebeuren en gebeurd zij!!! Dersim 38, maras, corum, sivas. Mensen die brand zijn gestoken, mensen die opgehangen zijn en mensen die verdwenen zijn. Zorg ervoor dat alles in turkije geregeld is voordat je met andere landen gaat bemoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *