Structureel uitstelgedrag

Ik zit momenteel in een fase in mijn leven waarbij ik echt letterlijk alles voor mezelf uitschuif. De meest kleine dingen die weinig tijd kosten en ervoor zorgen dat ik in mijn hoofd maar geen rust krijg. Maar ook de wat grotere dingen. Zo moet ik voor mijn studie een redelijk groot onderzoek doen waar ik telkens maar niet aan kan beginnen.

Ik voel mezelf hierdoor niet lekker in mijn vel, waar natuurlijk mijn omgeving ook last van heeft.

Dus daarom, vandaag, nu, op dit moment besluit ik om dingen niet meer uit te stellen!

Zometeen na het publiceren van dit artikel ga ik eens een goede planning maken en ervoor zorgen dat het een beetje ‘clean’ gaat worden daarboven.

Toen ik dit artikel schreef heb ik eens op internet gekeken wat de mogelijke oplossingen zouden kunnen zijn. Wat bleek.. Dit gedrag kan zelfs een ziekte zijn geheten ‘procrastinatie’. Mogelijke tips indien jij ook uitstelgedrag vertoont :

Maak planningen en probeer grote projecten in kleine stukjes te verdelen. Stel vooral voor jezelf deadlines en beloon jezelf wanneer je de deadlines daadwerkelijk haalt.
Wanneer je moet samenwerken kies dan de personen uit (indien het mogelijk is) die altijd alles 10 dagen van tevoren af hebben =). Zo wordt jij ook gepusht om je werk eerder af te krijgen.
Zoek voor jezelf de tijd op waarin jij het meest productief werkt. Kun je ’s nachts wanneer iedereen slaapt goed leren, doe dit dan gewoon. Of werkt het voor jou om dit heel vroeg in de ochtend te doen ? Ieder mens is anders dus let op je ‘werktijden’.

Heb jij nog andere tips die goed kunnen werken?
Zet ze bij de comments!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *