Taksim Trio in Nederland

taksim trio

Taksim Trio is in 2007 door Hüsnü Şenlendirici, Aytaç Doğan en İsmail Tunçbilek opgericht. De groep maakt muziek met de instrumenten; klarinet, kanun en bağlama. De groep lanceerde vorig jaar zijn derde album, die heel anders is dan de voorgaande twee. De drie mannen hebben hun krachten gebundeld en dit bereikt zelfs mensen buiten Turkije.

Aytaç Doğan (kanun)
Degene met de meeste opnames in de Turkse muziekwereld. Aytaç begon op zijn 12de en is de beste in zijn vak. Hij heeft niet alleen opgetreden met Turkse artiesten, maar is ook een tijd actief geweest in Egypte en Israël.

Hüsnü Şenlendirici (klarinet)
Eén van de belangrijke namen in Turkije. Hij begon op zijn 5de en bespeelde op zijn 13de professioneel klarinet. Hij heeft toen op zo een jonge leeftijd een plek gekregen in zowel bij concerten in het binnenland als concerten in het buitenland.

İsmail Tunçbilek (bağlama)
Hij bespeelt de bağlama op een karakteristieke manier en is één van de namen die als eerst in mensen opkomen als het gaat om bağlama. İsmail is een tijdje actief geweest in Egypte, Spanje en Israël.

Midden november komen de maestro’s naar Nederland. ‘Deze drie musici kunnen fabelachtig goed naar elkaar luisteren en zitten exact op dezelfde golflengte’ (het Parool). Dat zorgt ervoor dat je fijn kan luisteren naar goed muziek.

12 november 2017
Muziekgebouw aan ’t IJ
20:15 – 21:45 Grote zaal
Entree: €29 Normaal – €23 CJP – €23 Stadspas
Online kaartverkoop: www.muziekgebouw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *