Tayyip Erdogan bezoekt de Gazastrook

Vandaag zei de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan dat Turkije nog meer strafmaatregelen tegen Israel zal aannemen.

Strafmaatregelen
Zo zegde Turkije vorige week al de militaire samenwerking met  Israël op. Turkije riep vorige week ook zijn ambassadeur uit Tel Aviv terug en zette de Israëlische ambassadeur het land uit.

Verder kondigde Erdogan aan dat Turkse oorlogsschepen in de toekomst vaker in het oosten van de Middellandse Zee te vinden zullen zijn.

Bezoek aan Gazastrook
Ook gaf Erdogan aan dat hij de Gazastrook zal bezoeken, maar hij wil eerst overleggen met de machthebbers in Egypte.
Zijn bezoek naar Egypte staat gepland voor volgende week.

Bekoelde relatie
De relatie tussen Israël en Turkije is verder bekoeld na de publicatie van een VN-rapport over de aanval door Israëlische commando’s van een Turks schip dat hulpgoederen wilde brengen naar Gaza. Daarbij kwamen vorig jaar negen Turken om.

Bondgenoten
Turkije is de belangrijkste bondgenoot van Israël in de regio. Het is het enige land in de buurt waarmee Jeruzalem militair nauw samenwerkt.Het handelsvolume bedraagt jaarlijks meer dan 2 miljard euro en tienduizenden Israëliërs gaan jaarlijks op vakantie in Turkije.
Juist door deze belangrijke economische samenwerking willen de Israeliers geen conflict met de Turken.

Gaan deze maatregelen te ver, of zijn ze juist terecht genomen?

Comments

 1. TURKEJ says

  Kan Friesland een oplossing bieden voor Turkije inzake de koerdische minderheid ?
  Terroriseren de Friezen ook Nederland ?
  Vermoorden de Friezen ook onschuldige baby’s, kinderen, hoogbejaarde mannen en hoogbejaarde (zwangere) vrouwen ? 30 Jaar lang ? Dit zijn geen Koerden. Turkije leeft en heeft altijd in harmonie samengeleeft met koerden, maar er zijn wereldmachten, die de Turkije willen opsplitsen c.q. willen delen. Terroristen worden gesponsord uit de Europese kas. Midden Oosten zijn voor de wereldmachten altijd een doorn in het oog geweest. Kijk maar naar de landen waar heel veel democratie en vrijheid is gebracht. Voorbeelden genoeg. Pakistan, Irak, Afghanistan, Syrie. Wie is er straks aan de beurt ? Iran heeft ook democratie en vrijheid nodig en daarna is het de beurt aan Turkije. De landen die hier democratie en mensenrechten hebben gebracht moeten eerst kijken naar hun eigen mensenrechten en democratie, die buitengewoon tekortschiet. Het zijn allemaal ” bloedzuigers ” die niet schromen alle middelen in te zetten om hun toekomstige eigen (financiele) belangen te waarborgen. Als je geen lering trekt uit de geschiedenis herhaalt de geschiedenis zich.

 2. TURKEJ says

  Turkije had in een veel eerder stadium de Israëlische ambassadeur weg moeten sturen uit Turkije. Israël moet niet denken, dat ze een overheersende rol kunnen gaan spelen tegenover Turkije. Die kinderachtige houding en gedraging kunnen ze wel toepassen op de VS, EU en de Arabische landen, maar niet op Turkije. Israel moet in het Midden Oosten ophouden een overheersende rol te blijven spelen en grondgebied wat niet van hen is met geweld te
  bezetten en onschuldige verweerloze baby’s, kinderen, vrouwen en hoog bejaarden te onderdrukken. Iran wordt zeer geaggiteerd op Israël op deze wijze. In Duitsland heeft Hitler ook een overheersende rol gespeelt ten koste van de Joden. Iedereen weet ook wat de gevolgen hiervan zijn geweest. Moet de geschiedenis weer herhalen ? Met 1 verschil, de locatie is nu Israël in plaats van Duitsland.
  Alle omringende landen in het Midden Oosten moet de oorlog verklaren tegen Israel. Met name Israels regime. De inwoners van Israel zijn ook niet tevreden over deze regime. Israel moet ophouden met haar arrogante en kinderachtige houding. Israel denkt, wij zijn superieur, over de hele wereld. In Duitsland, 1e en 2e Wereldoorlog was er ook een soortgelijke regime en één man, die alleen met superieure gedachten had. Wat is er toen gebeurt ? Israel vergis je niet in Turkije. Vergis je niet in de Turkse vlag. De kleur, met name de rode kleur van onze trotse vlag, staat ergens voor. Turkije is geen bush bush land en zeker geen Irak, Syrie, Libie, Pakistan of Afghanistan. Israel moet nu door de knieen.
  Mafia spelen, doe je in Italie, niet in het Midden Oosten.
  Recep Tayip Erdogan = Mustafa Kemal Atatürk
  Wij staan voor 500% achter jou.
  Van harte bedankt voor je steun aan de Gaza.
  Het wordt nu tijd, dat Israel moet gaan
  luisteren. Israel moet niet denken, dat zij
  de wereld kan gaan overheersen en dat zij
  maar alles wat ze wil kan gaan doen, zonder
  rekening te houden met de Wetten. N.B. Israel
  als je oorlog wil prima. Turkije staat klaar. Jijkan alleen maar onschuldige zwakkere hoogbejaarde mensen bombarderen. Stuur je F16 ’s maar naar Turkije en Iran. Gaza kan
  iedereen bombarderen zonder een tegenreactie.
  Kurdistan is ook een project van Israel. Pkk werkt ook in opdracht van Israel. Pkk staat voor terreur. PKK ook. Turkije slaapt niet, maar slapende honden moet je niet wakker maken. Kurdistan. Hahaha.
  DREAM ON !!! VIVA TURKEY
  Koerden en Turken hebben gezamenlijk gestreden in Canakkale Gelibolu. Dat zijn onze broeders. Zij aan zij gevochten. De Pkk aanhangers zijn allemaal terroristen en terroristen hebben geen bestaansrecht. Als Pkk Kurdistan willen creeren moeten ze uitwijken naar Israel. Israel heeft nog genoeg grondgebied over. Geeft Israel niet, dan moet je gaan nemen

 3. Moh says

  Volgens mij maakt Israël zich geen zorgen , je hoort ze ook eigenlijk niet en lijken te wachten tot “ de bui“ van Erdogan voorbij is. En mocht Erdogan echt agressief worden en mbv. z`n nieuwe militaire top etc. Israël aanvallen, vermoed ik dat Israël een weekje of drie nodig heeft om de zaak op orde te maken en zz weer veilig heeft gesteld. Het land is zo groot volgens mij als noord- en zuid-Holland samen, echt heel klein maar is een groot Silicon Valley inmiddels en heeft middelen en wapens waar wij niets van weten. Ik wens Turkije veel succes maar zelfs mbv omringende arab.landen is het geen partij voor Israël.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *