Top 5 Markten in Istanbul

markten in istanbul
Elke week worden er meer dan 200 markten in Istanbul opgebouwd. Dit is een oude traditie die afkomstig is van het Ottomaanserijk. Markten in Turkije bieden meer dan alleen groenten en fruit. Je kan er bijna alles vinden. Textiel is er erg populair. Mensen uit verschillende plaatsen en landen komen speciaal naar Istanbul voor textiel. Zelfs beroemdheden worden gezien terwijl ze winkelen op markten in Istanbul.

Markten hebben geen slechte kwaliteit terwijl veel mensen dat wel denken. Veel grote merken halen hun stoffen uit Istanbul. Dan moet het wel erg goed zijn. Veel grote merken geven hun overschot aan de markten. Het enige wat ontbreekt is de label. Als je er verstand van hebt kan je een shirtje wat normaal tegen de 200,/ aanzitkrijgen voor een paar tientjes. Ook de artikelen met een fout worden verkocht op de markt.

Houd rekening met de volgende basisregels tijdens het winkelen voor textielartikelen:

  • Kwaliteitscontrole: het is uw verantwoordelijkheid om de kwaliteit van de artikelen te controleren, zodat u de stalletjes en monsters kunt onderzoeken.
  • Drukte: elke klant wil zijn of haar handen op de hoogste kwaliteit stukken krijgen. Daarom hebben sommige de drang om te pakken wat ze zien en houden het vast. Dit kan af en toe erg lastig zijn. Een tip van ons; laat nooit iets los!
  • Onderhandelen: het is altijd mogelijk om prijzen te verminderen. Hoe meer je koopt, des te meer eraf kan!

1. Fatih Market 

Omdat het district Fatih in het historische deel van Istanbul ligt, biedt het de oudste en ook de grootste marktplaats van de stad. Lokalisten noemen het meestal als Çarşamba Pazarı, aangezien Çarşamba (woensdag) de marktdag is. Het is geopend tussen 5u en 21u. Ongeveer 1290 verkopers, 4800 stands en ongeveer 2500 peddlers componeren deze markt op de 7 belangrijkste en 17 kleinerehistorische straten van Fatih. Ze zeggen dat Fatih pazarı een gewaardeerde markt is, waar u bijna alles kunt vinden van fruit, groenten en kleding, naar allerlei huishoudelijke materialen. Een andere bonus voor toeristen is dat het een geweldige kans biedt om het echte middenklasse lokale leven te ervaren.Istanbul-markt1

2. Yeşilköy Market
Een andere zeer gerespecteerde woensdagmarkt, deze keer in Yeşilköy (letterlijk vertaald ‘groendorp’). Het gebied staat bekend om zijn relatief groenere en hogere stijlvolle omgeving. U vindt hier een reeks hoogwaardige producten op deze goed georganiseerde markt. Yeşilköy pazarı bedekt 12 duizend

vierkante meter met 2000 stallen, bloemenbeelden, verspreide theescafes en toiletfaciliteiten. De meeste kraampjes accepteren creditcards, maar de prijzen kunnen een beetje hoger zijn dan andere markten.Istanbul-markt2

3. Beşiktaş Market
Een kleinere schaalgemaakte zaterdagmarkt met ‘alleen’ 400 kraampjes. Beşiktaş pazarı biedt nog steeds de meeste producten die u elders vindt, zoals schoenen, tassen, ongewone juwelen en huishoudelijke textiel. De focus is echter zeker op kleding. De markt begint bij zonsopgang op te bouwen en blijft tot zonsondergang.Istanbul-markt3

4. Ulus Market
Ulus Pazarı was bekend als Sosyete Pazarı, of de maatschappijmarkt. Simpelweg vanwege de verscheidenheid van zowel nep- als echte merkproducten. Het werd echter in 2005 afgesloten vanwege de storing die hetaan de buurt gaf. Na een lange pauze kwam sosyete pazarı terug met een permanentgebied tegenover de oude. Hierdoor is het niet meer in Ulus, maar in Ortaköy. Ze verkopen bekende producten zoals Gap, Adidas, Fred Perry t-shirts, Abercrombie sweatshirts, broeken en overhemden, Burberry laarzen, Ralph Lauren t-shirts en de onmisbare Louis Vuitton tassen. U kunt ook echte bont- en leren jasjes, make-up producten, en nog veel meer artikelen vinden. Open op donderdag tussen 8 uur en 7:30 uur.Istanbul-markt4

5. Kadıköy
Een andere traditionele markt is op dinsdag en vrijdag in Kadıköy, aan de Aziatische kant van Istanbul. Het begon allemaal in 1969 redelijk bescheiden. Echter, na verloop van tijd, werd de markt uitgebreid met de stad. Als gevolg hiervan werd Kadıköy pazarı steeds meer een lijden voor het hectische stadsleven met geblokkeerd verkeer tijdens de marktdagen. Dus, in december 2008 verhuisde het van zijn traditionele plaats in Altıyol naar een modern vierenveertigduizend vierkante meter gebied, met niet minder dan vierduizend kraampjes en een parkeerplaats in Fikirtepe. Deze markt is beroemd om de enorme hoeveelheid vrouwenbezoekers en de vrouwenhouders.Istanbul-markt5

Hoe bereikt u de markten van Istanbul?

Vervoersmogelijkheden:

Fatih Market – Uitgaande van het feit dat u in Beyoğlu of Sultanahmet verblijft, stel ik voor dat u beter met een taxi kan gaan. De markt is verspreid over de straten achter de Fatih moskee.

Yeşilköy Market – Neem de bus 72T vanaf Taksim of bus 81 van Eminönü, en stap uit bij Park station. Als alternatief kunt u de trein nemen vanaf het station Sirkeci, stap uit bij de Yeşilköy halte.

Beşiktaş Market – Neem bus 43 vanaf Taksim en stap uit bij Ihlamur station. Ik zou persoonlijk voor de taxi kiezen. Vraag de chauffeur naar Beşiktaş Pazarı of Ihlamur Kasrı (Ihlamur Palace), dat een bekende bezienswaardigheid is in de buurt van de markt.

Ulus Market – Ortaköy Dereboyu Caddesi gaat de heuvel recht tegenover de zeer beroemde moskee Ortaköy. De markt ligt op Çayır Sokak, dichtbij de Ortaköy Begraafplaats. U kunt een taxi nemen vanuit Ortaköy. U kunt vanuit Ortaköy vanaf Taksim met de bus 40 of 40T, en stap uit bij Ortaköy station.

Kadıköy Market – Met de bus 110 van Taksim, die Kadıköy heeft als eindbestemming. Een leukere manier is om de ferryboot van Eminönü of Karaköy naar Kadıköy te nemen. Vanaf daar kan je een taxi nemen, of op bus 8A stappen en uitstappen bij het station Mandıra Caddesi of Ş.Er Bülent Altınsoy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *