Turk krijgt minder schadevergoeding

schadevergoeding‘De Turkse vrouw krijgt op haar 26ste kinderen en stopt dan met werken.’ Dit is de stelling waar de rechter vanuit gaat bij de beslissing om een Turkse vrouw minder schadevergoeding uit te keren op basis van haar afkomst.

De Turkse vrouw werd op 10-jarige leeftijd aangereden door een motorrijder en raakte hierdoor arbeidsongeschikt. Reaal, de verzekering van de motorrijder, moet een schadevergoeding uitkeren die is gebaseerd op het bedrag dat ze zou hebben verdiend als ze zou blijven werken. Het Nederlands Rekencentrum Letselschade bepaalde dat bedrag op ruim 430.000 euro.

Met dit bedrag was de verzekeraar van de motorrijder niet eens. Zo vindt Reaal dat het niet meer dan zo’n 70.000 euro moet zijn. Was het ongeluk niet gebeurd, dan is het volgens Reaal waarschijnlijk dat de vrouw van haar 26ste tot haar 36ste niet meer zou hebben gewerkt en daarna nog maar 50 procent. De rechter gaat daarin mee en houdt in de uitspraak rekening met de culturele achtergrond van het slachtoffer en het feit dat ze een vrouw is.

Tweede Kamerlid Pieter Heerma (CDA) stelt Kamervragen over de kwestie. “Normaal gesproken ben ik terughoudend als het om uitspraken van een rechter gaat, maar ik wil nu wel heel graag weten of dit vaker voorkomt. Als dat zo is, vind ik dat de politiek daar iets aan moet doen.”

Comments

  1. says

    Zo'n kolder redenering van Reaal en zo asociaal van de rechter dat hij/zij daarin meegaat.

    En dan gaat Nederland nog andere landen op de vingers tikken, omdat de rechtspraak niet zou deugen.

    Hypocriet wezen op z'n Nederlands ! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *