Turken en orgaandonatie

orgaandonatie

Hoe denkt de Turks gemeenschap over orgaandonatie? Waarom worden we wel of geen donor? En hoe zorgen we voor meer orgaandonoren… Want dat hebben we nodig. De oproep aan de Turkse gemeenschap van 3 studenten die hier onderzoek naar doen:

Orgaandonorregistratie is de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest. Vorige maand was er nog landelijke aandacht voor tijdens de Nationale Donorweek. Er is namelijk nog steeds een tekort aan orgaandonoren in Nederland. En dat is ernstig, want een orgaandonor kan iemands leven redden.

Reden genoeg dus voor ons, 3 studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen, om te gaan onderzoeken wat mensen beweegt om wel of juist niet orgaandonor te worden.
In ons onderzoek richten we ons speciaal op de Turkse gemeenschap in Nederland.
Wij denken namelijk dat verschillende culturen voor verschillende beweegredenen zorgen. Daarom zijn wij erg geïnteresseerd in jullie meningen over orgaandonatie. Jullie zouden ons enorm helpen door onderstaande enquête over orgaandonatie in te vullen.

De enquête is volledig anoniem en duurt ongeveer 10 minuten. Met jullie meningen kunnen wij op zoek gaan naar de beste manier om de Turkse gemeenschap in Nederland op het belang van orgaandonatie te wijzen. klik hier voor de enquête!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *