Turken klaar voor de wedstrijd?

abdullah-avci-bondscoach

De Turkse ploeg is al een aantal dagen in Nederland en treft de laatste voorbereiding voor de start van de WK-kwalificatie voor 2014. Abdullah Avci is klaar voor de start! Wat zijn de kansen voor Turkije? Wat is de strategie van Avci?

Abdullah Avci staat niet voor het eerst tegen Nederand. Abdullah Avci kwam Oranje in 2005 al eens tegen op het EK voor spelers onder 17 jaar. De Turkse ploeg van Avci versloeg het Nederlands elftal toen in de finale. In hetzelfde jaar leidde hij Turkije ook naar de vierde plaats op het WK.

Onder de nieuwe bondscoach boekte Turkije voor de zomer twee aansprekende resultaten, door Portugal en Oekraïne te verslaan. Vorige maand verloren de Turken een oefeninterland tegen Oostenrijk. ‘Turkije heeft technisch ongelooflijk sterke spelers van een hoog niveau’, wist bondscoach Louis van Gaal na het zien van de duels met Portugal en Oostenrijk. ‘Ze kunnen heel goed voetballen en van iedereen winnen, maar ze hebben één grote valkuil. Dat is dat ze een beetje nonchalant zijn, dat zie je ook terug in hun spel.’

turkse-supporters

‘Mijn filosofie is: winnen, waar je ook speelt’, verklaart Avci. Turkije zal daar in de Arena tot de laatste minuut voor blijven strijden. ‘Mijn spelers gebruiken al hun emoties en accepteren nooit zomaar verlies. Dat is keer op keer een groot voordeel.’

In de Amsterdam Arena, waar zo’n 17.500 landgenoten vrijdag met de Turkse vlag zullen wapperen, wil Turkije tegen het Nederlands elftal de eerste stap richting het WK 2014 zetten.

Ben jij klaar voor de wedstrijd van 7 september?  Waar ga jij de wedstrijd kijken, in het stadion of thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *