Turken stemmen SP

verkiezingen-12-september

Op woensdag 12 september is het weer zo ver. De verkiezingen. Vaak worden de allochtonen in Nederland bestempeld als ‘stemvee’ voor de PvdA en gebruiken politieke partijen dit in hun campagne. Is dat wel zo?

Wat blijkt  uit onderzoek?  De Partij van de Arbeid (PvdA) is niet langer de populairste partij onder allochtonen. Migranten stappen namelijk massaal over naar de Socialistische Partij van Emile Roemer. Onderzoeksbureau Motivaction hield een peiling in opdracht van het NTR tv-programma De Halve Maan en Forum.

Uit de peilingen blijkt dat 39 procent van de Turkse, Marokkaanse en Surinaamse Nederlanders op de SP wil gaan stemmen.

De PvdA is tweede met 33 procent van de stemmen. Bij vorige verkiezingen stemde nog ruim 65 procent van de migranten op de PvdA. GroenLinks krijgt 11 procent, de SGP 3 procent, het CDA 2 procent en D66 1 procent.

Op de vraag wat de Nieuwe Nederlanders het belangrijkste onderwerp vinden voor de komende verkiezingen kiest het merendeel voor de economische crisis.

Weet jij al op wie jij gaat stemmen? Of kies jij de eerste beste Turk op de lijst ? 😉

Comments

 1. Selim says

  Wij als Turkse Nederlanders moeten absoluut niet stemmen op Sp want Sp is een partij dat broederschap tussen Koerden en Turken saboteert en propaganda maat voor partijen die geen eenheid van Turkije kan hebben en Turkije wil splitsen in tweeën en haat creëren tussen Koerden en Turken. Onderzoek maar meningen van Sadet Karabulut en Harry van Bommel dan zal iedereen zien dat zij niet objectief zijn maar juist propaganda. Daarom moeten juist NIET SP STEMMEN omzo aan Sp te laten zien dat wij Turken vrede willen en zwaar tegen partijen die dat willen storen.

 2. Selim says

  Geachte mevrouw Namli, Iedergeval bedankt voor dit onderwerp het is echt heel erg belangrijk dat wij als Turkse gemeenschap eenheid moeten vormen en weten dat verkiezingen heel belangrijk zijn en dat elke stemt telt. Ik ben absoluut geen anti sp maar ik heb onderzoek gedaan en zag hoe Sadet Karabulut en Harry van Bommel zwaar subjectief zijn over koerdische kwestie en zelf propoganda maken voor partijen die Turkije willen verdelen. Ik hoop dat u dit onderwerp ook als nieuws kan maken op deze site en trouwens echt heel erg bedankt voor zo een mooie site en heel veel succes alvast bedankt

 3. Selim says

  Mijn advies is dat wij als Turkse-Nederlands masaal moeten stemmen op PvdA op Tunahan Kuzu 27 zodat wij zeker weten dat een Turkse-Nederlander kamerlid die pro Turkije is en zo SP vooral Harry van Bommel duidelijk te maken dat Turken en Koerden broeders en dat wat hij beweert over Turkije onzin.

 4. Funda says

  Het klopt helemaal Harry van Bommel is niet eerlijk over Turkije kijk maar naar zijn blog hij maakt bewust of onbewust propoganda voor mensen die geen vrede willen Turkije dus wij moeten hem duidelijk maken dat hij ook met Turkse maatschappij moet praten voordat hij commentaar heeft aan Turkije en dat kunnen wij ervoor zorgen als wij niet op SP stemmen.

 5. Sinan says

  Oké iedergeval bedankt ik ga zo wie zo niet stemmen op Sp vanaf nu eerst zou ik op hun stemmen. Is PvdA juiste keuze of een ander partij?

 6. atalay sahin says

  Wij moeten Sp verschillende perspectief beoordelen, niet alleen over Harry van Bommel en ook Sadet Karabulut. De stampunten van SP sluit helemaal goed aan, voor de Turkse mensen in Nederland. Pvda is niet meer een linkspartij, het is geen verschil meer, tussen Pvda en VVD en CDA. Wat aan hun gevraagd wordt door VVd enCDA,, sluiten zij aan als een linkspartij. Dat hebben wij ook de afgelopen jaar gezien. Geen enige andere stampunten dan VVD en CDA. Voor de Turkse gemeenschap is er een route, dat zal Sp zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *