Turkey, fit for Europe?

Deze donderdag staat De Balie in Amsterdam in het teken van Europa en Turkije.

In het programma ‘Turkey, fit for Europe?’ wordt een frisse wind door het huidige debat geblazen rondom de Turks – Europese integratie en er wordt gekeken naar de toekomst van Europa en zijn interculturele relaties.

Wat moet er veranderen zodat Turkije lid wordt van de Europese Unie? En moeten wij of Turkije dat écht willen? Want waar de Turkse economie booming is, lijkt de EU steeds meer een politiek en economisch zinkend schip. En terwijl de EU intern verdeeld voor de wereld staat, verrijst Turkije als leider van de nieuwe Arabische orde. Is de vraag nog of de Europese Unie Turkije wil, of is het nu de vraag of Turkije wel de EU wil? Wat zijn de eventuele gevolgen van zo’n verschuiving?

Een panel van experts uit Turkije, Brussel en Nederland die verschillende standpunten jegens de Turkse toetreding vertegenwoordigen vechten het uit. Het publiek is uiteraard meer dan welkom om hierover mee te discussiëren. Artistieke optredens gerelateerd aan het thema zullen de avond afsluiten.

Met onder andere:

 • Joost Lagendijk:
  Voormalig Nederlands GroenLinks politicus. Tussen 1998 en 2009 lid van het Europees Parlement, sinds 2008 universitair docent aan de Sabanci Universiteit in Istanbul en senior adviseur van het European Policy Center
 • Hakan Yilmaz:
  Professor Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen aan de Bogazici Universiteit in Istanbul en expert in de verhoudingen tussen Turkije en de Europese Unie.
 • Hasan Unal:
  Professor Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de Gazi Universiteit in Ankara, welbekend EU-scepticus en criticus van Turkeije’s toetreden tot de Europese Unie, en vice-fractievoorzitter van de centrum-rechtse, nationalistische Democratische Partij in Turkije.
 • Philip Claeys:
  Belgisch politicus en lid van het Europese Parlement namens het Vlaams Belang. Zit in het commitee van buitenlandse zaken, hij is betrokken bij het Europese beleid ten opzichte van Turkije en tegen de Turkse toetreding.

Locatie:
De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

Datum/ tijd:
do 10 nov. 2011
20.00 uur
kaarten kun je bestellen via deze link en telefonisch
+31 (0)20-5535100
Telefonisch reserveren kan op werkdagen tussen 16.00 en 17.00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *