Turkije bouwt twee nieuwe steden uit voorzorg voor aardbeving

Erdogan blijft verassen! Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Istanbul presenteerde hij dit maal het volgende:
Ten noorden van de Turkse metropool Istanbul wordt volgend jaar begonnen met de bouw van twee nieuwe steden voor elk minstens een miljoen inwoners.

Beide steden moeten komen aan de kust van de Zwarte Zee: een aan de Europese kant van de stad en een aan de Aziatische kant. Ze worden verbonden door een nieuwe brug over de Bosporus, de derde, die al langer op de planning staat.

En die steden zijn noodzakelijk, want volgens deskundigen zal er binnenkort in Istanbul een aardbeving plaatsvinden. De nieuwe steden moeten aarbevingsbestendig gemaakt worden. Een groot deel van Istanbul is niet aardbevingbestendig.

Natuurlijk is Erdogan ook hiermee strategisch bezig, en in aanloop naar de verkiezingen zal hij ons waarschijnlijk blijven verrassen, maar het toont wel dat er grootste plannen zijn. Iets wat we niet zien bij de oppositie?

Het project is onderdeel van een serie plannen van regerende Ak-Partij om het almaar uitdijende Istanbul klaar te maken voor de toekomst. Voor 2023, het jaar waarin het honderdjarig bestaan van de republiek Turkije wordt gevierd.

Denk je dat Recep Tayyip Erdogan de verkiezingen zal winnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *