Turkije in nog geen duizend jaar lid van de EU

De toespraak van Wim Kortenoeven en zijn visie op Turkije…

Drie jaar geleden is Erdoğan nog uitgeroepen tot ‘Europeaan van het Jaar’. In feite is hij een anti-Europeaan. Hij is leerling uit de politieke school van eerder genoemde Necmettin Erbakan,  leider van de Turks-nationalistische moslimbeweging Millî Görüş. Zij ging in 1975 van start. Volgens deze visie schetste Erbakan het volgende toekomstbeeld van Turkije: islamitisch, modern, economisch sterk en met een leidende rol in de islamitische wereld. Toetreding tot Europa werd door Erbakan toen nog van de hand gewezen, vanwege mogelijke afbreuk aan het islamitische karakter van Turkije.

Erbakans Millî Görüş groeide al snel uit tot de belangrijkste organisatie van de Turkse diaspora in West-Europa, met honderdduizenden leden en de controle over een groot aantal moskeeën en sociaal-maatschappelijke instellingen. Met dit machtige blok in handen, heeft Erbakan op enig moment zijn visie op Turkse integratie in Europa veranderd. Hij vreesde niet langer de desislamisering van Turkije door Europa. Hij realiseerde zich dat Turkije en de Turkse diaspora een hoofdrol zouden kunnen spelen bij de islamisering van Europa. En dat voltrekt zich nu voor onze ogen.

Strategische doelstellingen van Millî Görüş worden inmiddels tientallen jaren openlijk in West-Europa uitgesproken. In 1989 was Erbakan eregast op een Millî Görüş-bijeenkomst in Arnhem. Daar hield hij een toespraak. Hij zei onder andere, ik citeer: “De Europeanen zijn ziek. Wij hebben het medicijn om hen beter te maken. Heel Europa wordt islamitisch. Wij zullen Rome veroveren. Jullie zijn het nieuwe leger van Sultan Fatih. Europa zal de islam van jullie leren.”

Recep Tayyip Erdoğan won de verkiezingen in 2003.. Hij is dat nog steeds. Een van zijn opmerkelijke uitspraken is: “Democratie is als een tram. Als je je bestemming hebt bereikt stap je af”. In het kader van hun herislamiseringsprogramma, heeft de regering Erdoğan een zuivering en overname ingezet van de politie, de rechtbanken en de media. Tegenstanders werden gearresteerd. De banden met het islamistische regime in Iran werden door Ankara aangehaald. De relatie met de Joodse staat Israel werd actief beschadigd.

De speciale Europese rapporteur voor Turkije, CDA-Europarlementariër Ria Oomen, heeft vorige week nog eens bevestigd wat wij allang weten en ik citeer: “Het land is zó sterk in de greep van de islamisering, dat de Turkse overheid er niet in slaagt een scheiding met religie aan te brengen. Bovendien is er nog lang geen sprake van godsdienstvrijheid in Turkije; minderheden hebben nog altijd minder rechten dan moslims. De islam is én blijft dominant in dat land.”

Het is duidelijk dat de PVV volkomen gelijk had en heeft met de uitspraak dat Turkije in nog geen duizend jaar lid van de EU moet worden.

Als het aan mij ligt is er ook niets te vieren als in 2013 wordt herdacht dat Nederland en Turkije 400 jaar diplomatieke betrekkingen hebben onderhouden. Want wij vieren liever geen feestjes met regimes die liberale vrijheden de nek willen omdraaien en die de sharia willen invoeren. De minister hoeft volgende maand dus niet naar Ankara om dat jubileum te gaan voorbereiden. En wat mij betreft krijgt Erdoğan een passend jubileumgeschenk: een exemplaar van de memoires van Atatürk. Gesigneerd door mijn fractievoorzitter, Geert Wilders.

Deel jij deze visie?Comments

 1. Erhan kurkun says

  De jong Turken

  Ach zo nu is Erdogan opgeroepen Europeaan van het jaar en ik dacht dat jullie zeiden dat we geen Europeanen waren
  WAT VOOR EEN HYPOCRIETEN ZIJN JULLIE EIGENLIJK

  ha maar gerust we zullen nooit bij pedo club van eu horen ,maar wel bij N.C.A.P

  NATIONAAL CENTRALE AZIATISCHE PARTIJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *