Turkije krijgt eigen YouTube

Eindelijk is het dan zover!  Sinds kort heeft YouTube een eigen Turkse site en domeinnaam de lucht in gebracht. Turkije is er erg blij mee, zij verheugen zich op de stap van de videosharingsite. Je vraagt je af wat de meerwaarde hiervan is? Dit houdt in dat zij meer controle hebben op ongewenste content op YouTube. Vanaf nu worden de Turkse bezoekers van YouTube allemaal doorgestuurd naar een nieuwe .com.tr-domein van de videoportal. De Turkse versie biedt content welke relevant zou zijn voor de Turkse bezoekers, aldus de makers van de website. Maar er wordt niets gezegd over de verhouding ten opzichte van de overheid.

Minister Binali Yildirim is tevreden met deze stap. Dat maakte Reuters bekend. Zij vinden dat de videosite niet alleen belasting moet gaan betalen, maar de minister zegt ook dat het eenvoudiger is om illegaal videomateriaal te verwijderen. Er is hier echter wel gerechtelijke uitspraak voor nodig, maar wanneer dat is gedaan dan kan de betreffende content vrijwel direct ontoegankelijk worden gemaakt dankzij de Turkse bezoekers.
Turkije is natuurlijk benieuwd hoe goed deze YouTube site gaat lopen, maar de kans is groot dat er dagelijks veel mensen te vinden zijn zodat zij kunnen genieten van de mooie beelden welke YouTube voor hen klaar heeft staan.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *