Turkije krijgt opnieuw doodstraf

doodstraf-turkije

Sinds 2002 is er geen doodstraf meer in Turkije. Zo is terroristische leider Abdullah Ocalan wel ter dood veroordeelt maar is dit nooit uitgevoerd. Sinds enkele dagen is de Turkse media in rep en roer. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan kwam met het bericht dat hij graag weer de doodstraf wil in Turkije.

Hij gaf het voorbeeld van Noorwegen. “Kijk wat de maximale straf is die Noorwegen kan geven aan een psychopaat die 77 mensen heeft vermoord. 21 jaar cel”.

Er is veel kritiek over het voorstel van Erdogan. Sommige critici beweren dat het een mediastunt is van Erdogan en dat hij de media hiermee wil afleiden van andere zaken. Toch zeggen verschillende bronnen dat het goed mogelijk is dat er binnenkort een wetsvoorstel ingediend kan worden door de AK-partij.

Vandaag steunde Bahceli de Turkse president Erdogan. Bahceli: ‘ wij waren als MHP al in 2002 tegen de afschaffing van de doodstraf, we zullen Erdogan steunen in zijn plan voor herinvoering van de doodstraf.’

Moet Turkije opnieuw de doodstraf invoeren? 

Comments

 1. Bekir Dulger says

  De doodstraf komt niet zo snel terug. Natuurlijk wil ik dag hij wordt opgehangen. Maar dat zal toch niet gebeuren

 2. Anoniem says

  mensen vergeet niet, niemand heeft het recht om een ander mens te doden. wat die gene ook doet. allah’dan baska hicbir kimse alamaz birinin canini.

 3. says

  Ik zou niet willen dat de doodstraf weer wordt ingvoerd,dan zijn ze er te makkelijk van af.Met doodstraf dod je alleen maar de familie en naasten van de

 4. says

  Vervolg:gevangene pijn terwijl zij niet de schuldige zijn.ik vind dat ze leven lang moeten krijgen en zo gasn ze elke dag dood als ze weten dat ze de vrijheid buiten hebben gelaten

 5. mustaf says

  (mensen vergeet niet, niemand heeft het recht om een ander mens te doden. wat die gene ook doet. allah’dan baska hicbir kimse alamaz birinin canini.)
  Tanrı bu tutum nerede? ’s unutmayalım.
  lucifer è isyanın babası ve bu tavrı ile bu adam Tanrı’nın olanlar, o Şeytan’ın oğlu olduğu için seçtim bu benzer değildir.
  o diğer insanlar onun iradesine var bütün bu ölümlerin ve fasinar zihinleri Sorumlu ise, evet bu adam ölüm cezasını hak ediyor. Lanetli Tanrı tarafından yapılan bir adamın hayatını korumaktır erkekler olabilir ama lucifer yolunu izlemeyi seçti edecektir.
  Het is bekend dat moordenaar van 40.000 onschuldige mensen waaronder baby’s, leraren, politie en burgers; Abdullah Öcalan genaamd Apo hoofd van de fascistische terroristische terreur machine de PKK bende. mesen vergeet niet ? allah’dan baska hicbir kimse alamaz birinin canini.
  waar is God in deze houding? ’s niet vergeten.
  lucifer è de vader van de opstand, en deze man met deze houding niet soortgelijk zijn aan dat die van God, koos hij ervoor om de zoon van Lucifer te zijn.
  als Hij is verantwoordelijk voor al deze sterfgevallen en fasinar gedachten van andere mensen is om zijn wil, ja deze man verdient de doodstraf. Vervloekt zal zijn de mannen die het behoud van het leven van een man die door God, maar koos ervoor om de weg van Lucifer te volgen.

 6. Halil Saar says

  Gewoon invoeren die handel.. Opgeruimd staat netjes met de mensen die andere zijn leven neemt !!

 7. says

  Aan pasen … Oprotten dat zeggen de nederlander ,,tog
  Nu once iti sonra beyenmeyen def olsun,,,,
  Benim vergimle hayin besleyen tek devlet TURKIYE

 8. disi kurt says

  Tayyip Erdogan’in gündemi degistirmesinden baska birsey degil, idam’in geri gelme düsüncesi yada yürürlüge konulmasi gündem olsaydi o Apo piçine özel bot tahsis edilmezdi, avukatlarini yasaklamasi da ise yaramadi simdi kardesi araciligiyla terör örgütünü idare ediyor. ölüm oruçlari da 70 gün sürdü , ne hikmetse hastanelik olan yada ölen olmadi, Bülent Arinç bir gún önce birakacaklar dedi ertesi gün bitti, merak ediyorum acaba sirada hangi düzmece eylemleri grevleri var ?Ne söz verildi de açlik grevini birden biraktilar ? Devlet var ama Hükümet yok, tüm milliyetçi pasalar Silivride, isine yaramadi destek degil köstek olacaklari için. BOP baskani Erdogan 2023 e kadar hükümet kalacagindan o kadar emin ki eh nasil olmasin mecliste 368 AKP milletvekili var 367 milletvekili anayasayi degistirecek nitelikte. 2071 senesinin temeli atildi bile.Uyuma Türk milleti uyumaa ! Vatan elden gidiyor, parsel parsel sattilar. Sehitlerimiz kelle oldu, teröristler, eli kanli bebek katilleri mahkeme kurulmadan yada en azindan düzmece mahkemeyle düz’e indiler. hersey BOP için. Tek çözüm Türk Milletinde, ülkücü gençlikte. Herkes sunu bilsinki bir baska Türkiye yok ve bunun için hepimiz, son damla kanimiza kadar müdafa edecegiz, ecdadimizin bizlere biraktigi emaneti canimiz pahasina koruyacagiz.!!

 9. M.Ali says

  De politieke partij SGP wil dat ook in Nederland, dus ook in Nederland zijn daar voorstanders van.
  wel vreemd dat het tegen de wil van GOD (Allah) God is .
  maar ik denk dat wraak nooit de reden mag zijn vor zo’n straf.
  wat blijft er dan van Barmhartigeid over.
  Kijk eens naar wat er in Syrie gebeurt door beider partijen. zijn dat dan ook niet allemaal moordernaars die de dood verdienen?

  het blijft een subtiel onderwerp dat terughoudendheid vereist

  vzmu

 10. says

  Als je ziet wat voor zieke misdaden er worden gepleegd, dan ligt het voor de hand om optimistisch te kijken naar de herinvoering van de doodstraf.

  Maar de keerzijde is echter dat men ook een grote risico loopt onschuldige mensen ter dood te veroordelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *