Turkije onderhandelt met EU

turkije-eu
Moet Turkije wel of niet toetreden tot de EU? Meningen hierover lopen enorm uiteen. Na een onrustige tijd in Turkije worden de onderhandelingen met EU hervat.

De EU en Turkije starten in oktober weer overleg over toetreding van Turkije tot de EU. Onderhandelingen zullen weer langzaamaan op gang komen. Over toetreding van Turkije zijn er al een hele lange tijd onderhandelingen. Het onderwerp van de onderhandelingen heet nu regionale politiek.

Er is een lange pauze geweest in de onderhandelingen. Het is voor het eerst in 3 jaar tijd dat er met Turkije over een nieuw hoofdstuk voor de toetreding wordt gesproken. De onderhandelingen zijn gestart in oktober 2005. De onderwerpen zij gerangschikt in hoofdstukken en daar zijn er 35 van. 14 hoofdstukken zijn nu met instemming van alle 27 EU-lidstaten opgepakt. Slechts een hoofdstuk is afgerond. De laatste keer dat een hoofdstuk ter hand werd genomen was 3 jaar geleden.

Comments

  1. says

    Hoi Jan,De VVD heeft de afgelopen meandan, zie hun programma, gekozen voor een stevig rechts programma. En in het CDA is Verhagen ook duidelijk de woordvoerder van conservatief rechts. Met steun van de SGP en PVV dreigt alsnog een rechts kabinet. Voor links betekent dit: hoe organiseren we een invloedrijke hindermacht. Hoe kunnen we Henk en Ingrid overtuigen dat rechtse oplossingen voor problemen in de samenleving, sociaal beleid, duurzaamheid en een tolerante samenleving geen enkel perspectief bieden. Het wordt weer tijd dat we ook als GroenLinks in die situatie buitenparlementair werken aan tegenkrachten. Daarbij kunnen onze raadsleden en wethouders een actieve rol gaan spelen. Na 28 jaar raadslidmaatschap was ik van plan wat rust te nemen, maar bij een rechts kabinet met een agenda die de samenleving gaat splijten wordt het zaak energie te steken in linkse samenwerking en perspectief op een ander beleid. Daar moeten we kiezers van gaan overtuigen en winnen zodat in maart er in de senaat geen rechtse meerderheid mogelijk is. Jan Muijtjens,Sittard-Geleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *