Turkije walhalla voor Europese werklozen

Je ouders of grootouders werden hier nog niet zo lang geleden met open armen ontvangen. Gastarbeiders, dat waren ze. In Nederland was er een tekort, in Turkije een overschot. Nu zo’n 50 jaar later lijkt de wereld om te keren. Tienduizenden Europeanen zoeken een baan in Turkije. Worden zij de nieuwe gastarbeiders?

Crisis in EU
In Europa is het crisis. Dus de strijd voor een baan is overal voelbaar. Veel Europeanen besluiten de kansen elders te zoeken. Een van de favoriete landen is Turkije. Turkije ontving ongeveer 17.000 sollicitaties vanuit het buitenland. Een stijging van 40%!

Maak je kans?
De meeste sollicitaties zijn in de detailhandel, textiel en de financiële sector. Op Turkse vacaturesites staan en zo’n 170.000 buitenlandse cv’s. Dus je moet wel wat onderscheidende eigenschappen hebben wil jij degene zijn die aan de bak mag!

Leeftijd
Het zal je niet verassen. De meeste werklozen die op zoek gaan naar een baan in Turkije zijn tussen de 26 en 30 jr. Logisch als je bedenkt dat je op die leeftijd afgestudeerd bent maar nog niet gesetteld bent en dus meer risico neemt een een sprong in het diepe waagt.

Heb jij ambities in Turkije?

gastarbeiders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *