Turkije wil niet meer bij de EU

Is Turkije ook echt welkom?

Indien Cyprus in 2012 het roulerende voorzitterschap krijgt van de Europese Unie zal Turkije een stap terug nemen en de banden met de Europese Unie bevriezen zegt Turkse vicepremier Besir Atalay.

‘Als de vredesonderhandelingen in Cyprus niet zijn beklonken en de EU geeft het roulerende voorzitterschap aan Cyprus, zal er sprake van een echte crisis tussen Turkije en de EU zijn’

Deze uitlatingen deed hij aan de Turkse media eerder deze week. Het is voor het eerste dat de Turkse regering zich zo sterk uitlaat over de Cyprus kwestie.

Critici beweren dat dit een dieptepunt is in de onderhandelingen over de mogelijke toetreding van Turkije in de EU, die al sinds 2005 worden gevoerd.

 

Comments

  1. Van Dikhout, Cikcilli, Turkije says

    Ik moet zeggen, Turkije is wel bezig! Bonje met Israël, bonje met Syrië, bonje met Griekenland, bonje met de VS en straks bonje met de EU. Knap hoor!

  2. atilla says

    omdat Erdogan nu ook wil meedingen op de olie die geen steenworp afstand van hun land verwijderd is is hij een aap geworden??? denk na man toen de turken cypres binnen vielen was er een reden voor, er werd genocyde gepleegd door de grieks cypryoten de Turken zijn daar voor de veiligheid van de Turks cypryoten . zolang de grieken de rechten van de turksecypryoten niet acepteren zullen ze daar blijven. en het zelfde geval is met israel aan de hand die de palesteinen onderdrukken en 1.6 miljoen mensen gevangen houden tussen twee muren .. Turkije is onderweg om een supermacht te worden en dat is een doorn in het oog voor vele vijanden, maar niks houd ze meer tegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *